Routes 2,5 km en 5 km Be Quick-loop

Hieronder vindt u de uitgestippelde routes in beeld van de aanstaande Be Quick-loop op zaterdag 12 januari aanstaande.

Be Quickloop 2019 2.5km

Be Quickloop 2019 5km

 

In januari 1987 vond de eerste crossloop van SV Be Quick te Dokkum plaats, georganiseerd door de plaatselijke voetbalvereniging C.S.V. Be Quick, SV Friesland en Loopgroep Dokkum e.o. Be Quick deed dit om tijdens de winterstop een sportactiviteit te organiseren om zodoende de conditie op peil te houden.

Om de loop op te zetten vroeg Be Quick ondersteuning aan Loopgroep Dokkum e.o. in de persoon van Jan Kooistra van SV Friesland. En hiermee was de Be Quick-loop een feit.

De Be Quick-loop wordt zaterdag 12 januari gehouden en is voor zowel de jeugd als volwassenen. De afstanden variëren van 1 km, 21/2 km, 5 km, 10 km en 16,1 km. Met name de routes van de 10 kilometer en de halve marathon zijn diverse malen gewijzigd om de lopers een prettige en veilige route te kunnen laten lopen. Alle afstanden starten en finishen op het Tolhûspark.

Bij voetbalvereniging Be Quick is in de kantine de inschrijving vanaf 10.00 uur. De start van de jeugd 1 km is om 10.45 uur, de overige lopers starten om 11.00 en 11.05 uur. Er is voldoende kleed/doucheruimte aanwezig.

De jeugd loopt een ronde in en rondom het Tolhûspark, de 5.5 km gaat richting Damwâld en de lopers van de 10 en 16.1 km lopen over Damwâld en Wâlterswâld weer terug naar Dokkum.

“Mooie start van het nieuwe jaar! Loop door de Friese Wouden rond Dokkum/De Westereen/Damwoude. 250-350 deelnemers – prima verzorging – lauw water onderweg  – na de finish thee/bouillon/vruchtendrank/fruit.”

Volgende wedstrijd

Thuis
Uit
ZATERDAG 16 MAART
HARLINGEN, 15.00 UUR

Tweets

Hoofdsponsors