SC Bolsward Vr.1 – Be Quick Dokkum 1-3

Het was op deze laatste zaterdag van september plezierig voetbalweer op sportpark Het Bolwerk in Bolsward. Er was weer mooi wat ondersteuning van het thuispubliek meegereisd naar Bolsward om ons te ondersteunen. Nadat de pupil van de week de aftrap had genomen floot de scheidsrechter iets na 14.30 uur af voor de wedstrijd tegen promovendus Bolsward. Na vele seizoenen constant in de top van de derde klasse te hebben meegedraaid, werd Bolsward afgelopen jaar kampioen en promoveerde zo naar de tweede klasse. Vorige week verloor Bolsward in een gelijkopgaande wedstrijd van Wolvega en vanmiddag wilden zij hun eerste punten binnenhalen. Be Quick startte vorige week uitstekend aan de competitie en wilde de sterke reeks wedstrijden doorzetten.

Op het zeer matige kunstgrasveld C is het in de beginfase zeker voor Be Quick lastig voetballen. De passing is op het gladde veld moeilijk, waarbij ook aangetekend moet worden dat de aanname van de bezoeksters te wensen overlaat. De eerste kans is voor Hinke Rozema, als zij weet te ontsnappen aan haar directe bewaakster. De keepster van Bolsward weet echter redding te brengen. Daarna krijgt Be Quick na een half uur spelen bij een hoekschop weer een vrije kans om op doel te schieten, maar ook daar weet de keepster van Bolsward redding te brengen. Het tempo van Be Quick blijft vaak te laag om de defensie van Bolsward te verontrusten. Als Hinke Rozema onderuit wordt gehaald terwijl haar voorzet al is gegeven krijgt Be Quick een vrije trap toegekend. Bij de daarop volgende kans van Sam Bosma brengt wederom de keeper redding. Als de keepster daarna in een duel fors in botsing komt met Hinke Rozema besluit de warrig fluitende scheidsrechter tot een stuitbal in het strafschopgebied om vervolgens Bolsward een vrije trap toe te kennen. Dat zijn de belangrijkste wapenfeiten van de eerste helft waarin Be Quick in een te lage versnelling speelt om veel te creëren. De ruststand is 0-0 en dat leidt tot ontevreden gezichten in de kleedkamer.

In de tweede helft start Be Quick ongewijzigd, maar veel beter dan in het eerste deel van de wedstrijd. Er zit meer strijd in het elftal en de duels worden met meer pit uitgevochten. Het solide middenveld is daarbij de spil van veel aanvallen. Dat levert in de 56e minuut ook de 0-1 op, door Marije Procee. Daarna wisselt Be Quick offensief om deze voorsprong uit te breiden. Dat leidt tot nog meer balbezit en dreiging. Na een scrimmage voor het doel van Bolsward komt de bal uiteindelijk bij aanvoerder Amber Werkman terecht. Zij plaatst de bal vervolgens perfect in het doel en tekent in de 66e minuut voor de 0-2. Daarna blijft Be Quick de bovenliggende ploeg. Middenvelders Simone Hofer en Elissa Halbesma strooien met fraaie passes en dat leidt ook tot de 0-3. Invaller Hilde v.d. Meulen is zeer sterk aan de bal en speelt zichzelf daardoor goed vrij in het strafschopgebied en zorgt ervoor dat de comfortabele 0-3 op het scorebord terechtkomt in de 76e minuut. Daarna komen er meer kansen, maar de dames van Bolsward verdedigen met man en macht en loeren op hun kansen. Ruim in de blessuretijd komt de thuisclub op het scorebord als via een eigen doelpunt de 1-3 eindstand wordt aangetekend.

Een zwaarbevochten, maar geheel verdiende overwinning voor de Dokkumer dames. Zij behouden hun ongeslagen status en tonen veel strijdlust en veerkracht. Komende zaterdag 6 oktober spelen de Be Quick dames hun volgende wedstrijd. Dan is ons eigen Tolhuispark het strijdtoneel voor het duel tegen de hoofdmacht van Eenrum Kloosterburen. De bezoeksters zijn ook nog ongeslagen dit seizoen, dat belooft dus weer een mooi duel te worden. De aftrap is om 15.00 uur op het hoofdveld.

Verslag: Remco Admiraal

Volgende wedstrijd

Thuis
Uit
ZATERDAG 23 FEBRUARI
SV BEDUM - CSV BE QUICK, 15.00 UUR

Tweets

Hoofdsponsors