Sint Annaparochie Vr.1 – Be Quick Vr.1 (2-0)

De dames van Be Quick traden halverwege de middag aan op het mooie hoofdveld van Sint Annaparochie. Clubscheidsrechter Theodore floot wat later dan 15.00 uur af en zou deze middag een belangrijke stempel drukken op deze wedstrijd. Zoals de lijnrechter van de thuisclub na de wedstrijd eufemistisch zou zeggen: “hij heeft betere wedstrijden gefloten”. Dat begon al met het feit dat hij had besloten om in eerste instantie in volledig zwart tenue aan te treden; de kleuren van de thuisclub zelf. 

 
Be Quick Dokkum startte uitstekend aan de wedstrijd. Na wat speldenprikjes van de opkomende backs van de dames uit Dokkum was het in de zesde minuut een vlammend schot van de rechtsmid dat de goal van Sint Anna leek in te zeilen. Helaas spatte het onhoudbare schot op de lat. Daarna kregen de spitsen van Be Quick kansen om uit te halen, maar de keepster van Sint Anna stond goed opgesteld. In de tiende minuut werd de linksmid van Be Quick op het middenveld zonder bal in de buurt van achteren getorpedeerd. Het was een duidelijke zware overtreding. Tot verbazing van velen werd deze weggewuifd door de scheidsrechter. De verbazing werd nog groter toen in de veertigste minuut Sint Anna een penalty kreeg toegekend. Daarbij gebeurde er werkelijk niets in het strafschopgebied. De spits van Sint Anna pakte dit cadeautje uit door de bal goed in de hoek binnen te schieten. Na 45 minuten floot de scheidsrechter af, zonder tijd bij te tellen voor blessures en tenuewissel van de scheidsrechter. Ondanks veldoverwicht en kansen van Be Quick was de ruststand daarmee 1-0 voor de thuisclub.

 
In de tweede helft was Be Quick wederom de bovenliggende partij. De rechtsmid kreeg na een overstapje van de linksmid van Be Quick in de 48e minuut een fraaie schietkans, maar zag de keepster redding brengen. Ook bij hoekschoppen waren de bezoeksters gevaarlijk. De thuisclub probeerde via lange ballen de verdediging van Be Quick te verrassen, maar de deze stond steeds goed opgesteld. Het leek wachten op de gelijkmaker, totdat de centrale middenvelder van Be Quick omver werd geduwd op eigen helft. Sint Anna mocht echter doorspelen en de spits van de thuisclub werd via een scherpe pass bereikt. Zij draaide goed weg van haar bewaakster en schoot onhoudbaar binnen. Ondanks deze tegenslag bleef Be Quick op zoek naar de aansluitingstreffer. De spits van Be Quick kreeg daarbij de beste kans, maar haar schot ging ver naast. Be Quick miste veel kansen en wist niet te scoren. Dan verdien je ook niet om te winnen. Sint Annaparochie kreeg de doelpunten vandaag echter cadeau van de scheidsrechter. Daarmee wordt Be Quick in deze cruciale fase van de competitie zeker een punt onthouden.

 
De dames kunnen terugkijken op een goede wedstrijd, met prima veldspel en heel veel inzet. Die lijn moet doorgetrokken worden naar de volgende wedstrijd. Zaterdag 12 mei spelen de dames thuis op ons eigen Tolhuispark tegen Lycurgus uit Groningen. De aftrap op het hoofdveld is dan om 15.00 uur.

 

Volgende wedstrijd

Thuis
Uit
WINTERSTOP
GEEN COMPETITIE

Tweets

Hoofdsponsors