SJO Bergum BCV Vr.1 – Be Quick Vr. 1 (1-2)

De wedstrijd op een donderdagavond tegen de dames uit Bergum werd vanwege de slechte velden van Bergum op het Tolhuispark gespeeld. Door de brand in de sporthal werd het nieuwe kunstgrasveld van SJO Bergum BCV Combinatie zodanig beschadigd dat het niet meer bespeelbaar is. Net als zaterdag 9 december tegen Sint Annaparochie speelden de dames uit Bergum hun thuiswedstrijd dus op vreemde bodem. De wedstrijd was een strijd tussen twee ploegen uit het rechterrijtje van de tweede klasse D.

De wind was wat gaan liggen en het was droog toen om 20.00 uur op het nieuwste kunstgrasveld werd afgetrapt. In de beginfase werden door beide ploegen voorzichtig wat speldenprikjes uitgedeeld. Duidelijk was wel dat beide ploegen niet voor één puntje gingen spelen. Beide damesteams speelden met druk naar voren en gingen de duels vol in. Het was Be Quick dat de eerste kans kreeg. Linksvoor Hinke Rozema ontsnapte aan haar directe bewaker en de keepster van Bergum moest redding brengen. In die reddingsactie beroerde zij de bal met haar handen buiten de 16 meter en Be Quick kreeg een vrije trap op een aantrekkelijke plek. Een buitenkansje voor middenveldster Nina Heyligers om haar techniek te etaleren. Zij had speciaal voor deze wedstrijd een paar voetbalschoenen van Ingrid v.d. Wal geleend. Daarmee krulde zij de vrije trap fraai in de linker bovenhoek en liet de keepster van Bergum kansloos.

Lang mocht Be Quick niet genieten van de voorsprong. Een scherpe voorzet van Bergum leek een makkelijke prooi voor de achterhoede van Be Quick, maar desoriëntatie in de verdediging zorgde voor een eigen doelpunt. Dat was het startsein voor nieuwe offensieve impulsen van de dames van Be Quick. Anke Mollema leek de 1-2 te scoren, maar haar doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel. Be Quick bleef de aanval zoeken en dat leidde tot meer kansen. In de 30e minuut speelde Nina Heyligers linksvoor Hinke Rozema vrij voor de keepster en zij tikte bekeken de 1-2 voorsprong voor Be Quick binnen. Daarna leek het wachten op een grotere marge voor de dames uit Dokkum. Er werd goed gecombineerd en er werd handig gebruik gemaakt van de ruimtes achter de verdediging van Bergum. De mooiste kans op een grotere voorsprong kreeg Hinke Rozema vlak voor rust, maar de keepster van Bergum wist ternauwernood de 1-3 te voorkomen.

Na de rust was het spel van beide kanten onrustiger. Bergum had meer balbezit, maar wist niet veel uitgespeelde kansen te creëren. Be Quick was gevaarlijk via de counter, maar kreeg beduidend minder ruimte dan voor de rust. Gedurende de tweede helft werd Bergum steeds gevaarlijker en Be Quick kwam steeds moeilijker tot goed veldspel. De verdedigende linies van Be Quick stonden echter steeds goed om de aanvalsgolven van Bergum op te vangen. Door goede communicatie en hard werken werden veel aanvallen onschadelijk gemaakt. Bergum was dreigend met de nodige hoekschoppen, maar de keepster van Be Quick had het lang rustig. Dat veranderde in de slotfase van de wedstrijd. Bergum leek met een fraai afstandsschot te gaan scoren, maar keepster Elise v.d. Linde redde fraai door de bal uit de doelmond te tikken. Vlak voor tijd kreeg Bergum de uitgelezen kans om de gelijkmaker aan te tekenen. Vrij voor het doel van Be Quick kon worden uitgehaald, maar wederom troffen zij Elise v.d. Linde in de weg. Zij redde wederom fraai en zorgde voor een clean sheet in de tweede helft. Daarmee sleepte de hoofdmacht van de Be Quick-dames een zwaarbevochten overwinning over de eindstreep.

Een mooie driepunter om de winterstop mee in te gaan! Half januari starten de trainingen weer en zaterdag 20 januari is de eerste oefenwedstrijd alweer. Dan wordt gespeeld in het Groningse Bedum, er wordt gespeeld tegen de hoofdmacht van de dames, de aftrap aan de Sportlaan 12 te Bedum is om 12.30 uur.

Verslag: Remco Admiraal

Volgende wedstrijd

Thuis
Uit
COMPETITIE
20 OKTOBER 14.30 UUR

Tweets

Hoofdsponsors