Terugblik seizoen 2017-2018

Het voetbalseizoen zit erop. Tijd voor een korte terugblik.

Over het algemeen ben ik tevreden over het afgelopen seizoen. We hebben twee  succesvolle trainerscursussen gedraaid, hier gaan we uiteraard mee door. Wij zijn het seizoen gestart met een trainers- en leidersavond die (verdeeld over twee avonden) goed bezocht werd, de lijn die we daar hebben ingezet willen we doortrekken.

Leuk om te vermelden zijn uiteraard de meidenteams die kampioen zijn geworden en de Jo19-1 die na een zinderende finale de 4de divisie heeft bereikt. Dit resultaat sluit mooi aan bij het niveau van ons eerste elftal. In de afgelopen maanden zijn een aantal jonge Be Quick-trainers geslaagd voor de Uefa C/TC 3 opleiding van de KNVB, hier zijn we uiteraard erg blij mee! Het afgelopen seizoen hebben drie jeugdspelers hun debuut gemaakt in ons eerste elftal, ook hier zijn we natuurlijk erg trots op!

Komend seizoen

Met het nieuwe seizoen voor de deur liggen de plannen voor verbetering van onze opleiding ook klaar. Wij gaan het begin van het seizoen gebruiken om de trainers zo op te leiden dat ze loopscholing (gericht op voetbal) kunnen en gaan implementeren in de training. Gerard Dam wordt coördinator loopscholing en zal samen met ondergetekende dit project gaan leiden.

Komend seizoen willen we nog meer nadruk leggen op de rode draad binnen onze opleiding door middel van uitgebreide begeleiding en meerdere themabijeenkomsten.

Een andere doelstelling is om de kwaliteit over de gehele breedte te verbeteren zodat alle teams de juiste begeleiding krijgen, ook hier zal ik veel in gaan investeren.

Wij gaan komend seizoen ook starten met een spelerskaart, de trainer en desbetreffende speler zetten de ontwikkelingen en verbeterpunten in dit document. De spelerskaart is een ideale manier om de persoonlijke ontwikkeling van een speler continu te monitoren en verbeteren. Ook wordt het proces meer van de speler zelf! Ongeveer 8 teams zullen met deze pilot starten(selectieteams en breedteteams) , het doel is dat in het seizoen 2019-2020 alle trainers hiermee gaan werken. Tijdens de aftrap van het nieuwe seizoen zal ik de spelerskaart introduceren.

In het nieuwe seizoen zullen wij ook weer met VTON werken, onze o19-1 trainer Pieter Santema zal dit gaan begeleiden.

Om weer wat vervolgstappen te zetten zijn we nog steeds op zoek naar trainers en interne scouts. Wij bieden een mooi instap-traject aan waardoor iedereen op een leuke en gemakkelijke manier kan instappen. Informatie hierover of opgave kan via: hjo-bequickdokkum@outlook.com 

In september zullen er verschillende avonden worden georganiseerd voor trainers/leiders/ouders om het seizoen te starten, informatie hierover komt medio augustus op de website. 

Via deze weg wil ik iedereen een fijne vakantie wensen!

 

Sportieve groeten,

 

Douwe de Val

Hoofd jeugdopleiding Be Quick Dokkum

hjo-bequickdokkum@outlook.com

douwe de val be quick

 

Volgende wedstrijd

Thuis
Uit
ZATERDAG 23 FEBRUARI
SV BEDUM - CSV BE QUICK, 15.00 UUR

Tweets

Hoofdsponsors