Valse start voor Be Quick Dokkum

Be Quick Dokkum heeft een gevoelige nederlaag geleden tegen Balk. Op het koude Tolhuispark werd het maar liefst 0-4, na een ruststand van 0-1. Be Quick trainer Henk Konings moest een aantal aanpassingen doen vanwege blessures, maar ondanks dat zorgde de royale nederlaag voor een flinke kater in het Dokkumer kamp. De eerste helft kende vrijwel geen hoogtepunten. De teams waren redelijk aan elkaar gewaagd, al waren de gasten op het middenveld iets sterker. Na een half uur viel de openingstreffer. Pieter Wijnja bereikte vanaf rechts de vrijstaande Bauke Lyklema, die simpel binnentikte, 0-1.

Na de rust kwam Be Quick vrij goed uit de kleedkamer en het probeerde met wat meer opportunisme op jacht te gaan naar de gelijkmaker. Echter al na ruim zeven minuten kreeg het een mokerslag te verwerken. Marnix Zeldenrust schoot namens Balk op het doel en zag de houdbare bal tussen de benen van Be Quick keeper Merwin van der Werff door in het net verdwijnen, 0-2.  In de 63e minuut kreeg Be Quick een riante kans op de aansluitingstreffer. Na goed doorzetten ontfutselde Janco Wiersma de bal, behield vervolgens keurig het overzicht en legde de bal terug op de inkomende Rudolf Banga. De verdediger van Balk maakte zijn fout goed door de inzet van Banga nog knap te blokken. 

Balk sloeg vrij snel daarna toe door opnieuw Marnix Zeldenrust. In de slotfase schoot Bauke Lyklema de gasten naar een verdiende 0-4 voorsprong en tevens eindstand. Be Quick speelt zaterdag in Leek tegen VEV’67. De Leekster verrasten koploper Drachtster Boys met een onverwachte 0-3 winst. Voor Be Quick een uitgelezen kans om te laten zien waar het toe in staat is. Voor de winterstop heeft het laten zien dat het voetballend beslist wel mee kan in de eerste klas. Met de steun van de trouwe supportersschare moet een positief resultaat mogelijk zijn.

Meindert van der Schaaf.

Volgende wedstrijd

Thuis
Uit
COMPETITIEWEDSTRIJD
15 DECEMBER 14.30 UUR

Tweets

Hoofdsponsors