Verslag Algemene Ledenvergadering 21-11

Afgelopen woensdagavond, 21 november, vond onze halfjaarlijkse Ledenvergadering weer plaats. Heel veel leden wisten deze avond de weg naar het clubhuis te vinden, waardoor de kantine goed gevuld was. Onze voorzitter, Kees Theissen, opende de avond met een compliment naar alle leden; al 4½ maand moeten wij het met een ‘halve kantine’ doen en hij hoort weinig tot geen klachten, dat is wel een compliment en applaus waard, aldus de voorzitter.

Na deze welkomstwoorden volgen er twee bestuurlijke mededelingen door Sjoerd Radersma: helaas heeft onze HJO, Douwe de Val, ons verlaten. Hij heeft een fulltime baan gevonden en kon dit niet meer combineren met zijn werkzaamheden bij Be Quick. Voorlopig wordt deze vacature intern opgelost.

De tweede mededeling is dat onze hoofdtrainer bij de heren, Henk Konings, te kennen heeft gegeven dat hij Be Quick na dit seizoen gaat verlaten. Dit is een groot verlies voor de club, maar het bestuur respecteert vanzelfsprekend zijn beslissing. Henk Konings is maar liefst zes seizoenen hoofdtrainer bij Be Quick geweest en onze club naar de 1e klasse geleid, een zeer succesvol trainer en groot clubmens. De eerste gesprekken met eventuele opvolgers hebben overigens reeds plaatsgevonden.

Het volgende punt op de agenda is het financiële verslag. Menno Kooistra laat aan de hand van sheets de cijfers van afgelopen jaar zien; met trots kan hij vertellen dat er wederom zwarte cijfers zijn geboekt. De Kascommissie, bestaande uit Pieter Eelke Buwalda en Arjen Louwsma, hebben de kas gecontroleerd en hun akkoord gegeven. De begroting wordt meegenomen bij het agendapunt ‘Verbouw Kantine’. Dit is ook het punt waar veel mensen op zaten te wachten, want de leden wilden nu eindelijk wel eens zien wat de plannen zijn voor onze kantine.

Aan de hand van een prachtige PowerPoint-presentatie laat Kees enthousiast de tekeningen zien en wat de financiële consequenties hiervan zijn. Hierover wordt natuurlijk uitvoerig gediscussieerd, maar uiteindelijk is het tijd om te stemmen en met een grote overmacht aan voorstemmers wordt het plan goedgekeurd, wat een groot applaus oplevert. Bart vertelt hierna nog dat de werkgroep Fondsenwerving druk bezig is geweest met het bedenken van een grote actie, maar tot op heden is er nog niks concreets te melden, maar doet wel de belofte dat er acties om geld binnen te halen zullen volgen, want het is wel de bedoeling dat een groot gedeelte van de verbouwing uit eigen fondsen gefinancierd zal worden.

Ook deze Ledenvergadering stond er weer een bestuursverkiezing op de agenda. Menno Kooistra zijn periode van drie jaar zit erop en heeft aangeven deze met één jaar te willen verlengen, zodat hij de hele afwikkeling van de kantine nog kan afronden, dit wordt door de leden met applaus voor akkoord aangenomen. Er wordt halverwege de vergadering besloten om niet te pauzeren, dus stomen we door naar de volgende punten.

Vanuit de Communicatiecommissie wordt nog druk gewerkt aan de lancering van de nieuwe site, er zijn nog een aantal technische zaken die aandacht verdienen, waardoor deze nog even op zich laat wachten, maar dit is een kwestie van enkele weken. Ook zijn ze zich aan het verdiepen in Instagram voor Be Quick en wordt er achter de schermen gewerkt aan een opvolger van de ‘Coach’.

Voor de rondvraag doet Kees nog een dringende oproep aan alle leden om eens goed mee te denken over een opvolger voor onze kantinebeheerder Johan, die er na dit seizoen helaas mee stopt. Ook is er nog de oproep aan de leden om zich aan te melden als vrijwilliger, want vooral de kantine kan extra hulptroepen gebruiken. Dit punt komt ook in de rondvraag nog naar voren. Na de rondvraag sluit Kees af en is het de hoogste tijd om het pauzedrankje te nuttigen en onder het genot daarvan nog even gezellig na te praten.

Verslag: Tricia van der Velde

IMG_5750

Volgende wedstrijd

Thuis
Uit
COMPETITIE
ZATERDAG 25 MEI, 14.30 UUR

Tweets

Hoofdsponsors