VV Winsum 1 – CSV Be Quick 1 (uitslag 1-1)

Be Quick speelt gelijk in Winsum

In Winsum kwamen de nummers vier van de eerste klasse E tot een gelijkspel. De thuisclub leidde bij rust nog met 1-0, maar in de tweede helft kwam Be Quick langszij via een strafschop. Even leek er meer in te zitten voor de Dokkumers, maar het opgebouwde overwicht leverde te weinig kansen op.

Al na zeven minuten stond Winsum op voorsprong. Een laag ingeschoten hoekschop vanaf rechts ging aan iedereen voorbij, behalve aan de vrijstaande Rogier Krohne, die bij de tweede paal wel raad wist met deze mogelijkheid, 1-0. Dat was een fikse domper voor Be Quick, maar het team van Henk Konings pakte de draad goed op. Het tempo in de wedstrijd was hoog en de teams gaven weinig ruimte weg, zaten er vooral op het middenveld heel kort op en de wedstrijd was volledig in evenwicht. Be Quick kreeg een kans na een vrije trap van Janjaap de Boer en kort daarna kwam Rudolf Banga zelfs alleen voor de keeper, maar de sluitpost bracht redding.

Na de rust stichtte Winsum gevaar via een vrije trap. De harde inzet van de altijd gevaarlijke Krohne spatte uiteen op de vuisten van keeper Eelke Kooistra. Be Quick ging op jacht naar de gelijkmaker en creëerde een overwicht. Na bijna een kwartier viel de gelijkmaker. Winsum verdediger Hans Zwakenberg assisteerde zijn keeper door een ingeschoten bal tegen te houden met zijn hand. Het betekende een rode kaart voor hem en bovendien een strafschop voor Be Quick. Rudolf Banga ontfermde zich over deze klus en hij liet keeper Germen Bouwman kansloos, 1-1. Met elf tegen tien werd een sterk spelend Be Quick steeds meer de bovenliggende partij, maar echte uitgespeelde kansen kwamen er niet. Marcel van der Meulen was koppend nog dichtbij 1-2, maar keeper Bouwman tikte de bal nog net buiten het doel. Op rechts kwam Be Quick uitblinker Aron Beintema nog een paar keer gevaarlijk door, maar doelpunten bleven uit.

Zo eindigde de spannende wedstrijd in 1-1. Be Quick en Winsum delen nu de derde positie op de ranglijst, samen met Oranje Nassau. Be Quick speelt zaterdag in Dokkum tegen Zeerobben uit Harlingen. Deze teams spelen al jaren spannende wedstrijden tegen elkaar, dus het beloofd ook nu weer een topmiddag te worden op het Tolhuispark.

Meindert van der Schaaf.

Be Quick Q Winsum

Volgende wedstrijd

Thuis
Uit
ZATERDAG 16 MAART
HARLINGEN, 15.00 UUR

Tweets

Hoofdsponsors