Winsum Vr. 1 – Be Quick Vr. 1 (2-1)

De dames van Popke Alle Veenstra wisten maar al te goed wat hen te wachten stond tegen koploper vv Winsum. Thuis had de ploeg op het Tolhuispark lang het spel gemaakt, maar had Winsum door effectief om te gaan met hun mogelijkheden toch de overwinning binnengesleept. Er was veel publiek meegereisd om de dames van Be Quick te steunen.

Het strijdplan dat coach Veenstra vandaag had uitgedacht klopte precies, want door het compacte spel van de dames uit Dokkum had Winsum weinig in te brengen in de eerste helft. Na enkele speldenprikjes van de thuisclub in de beginfase, was de wedstrijd binnen tien minuten in handen van Be Quick.

De zeer beweeglijke spitsen van Be Quick zorgden voor veel gevaarlijke situaties. In de negende minuut ontsnapte de rechtsvoor van Be Quick aan haar bewaakster en haalde hard uit. De keepster van Winsum wist haar schot echter tot hoekschop te verwerken. Daarna kreeg Be Quick nog een aantal mogelijkheden om de openingstreffer te maken, maar het duurde tot het laatste deel van de eerste helft voordat Be Quick zichzelf wist te belonen voor haar goede spel. In de 33e minuut was het de linksvoor die zichzelf fraai vrijspeelde en voor de vierde wedstrijd op rij scoorde. Na deze voorsprong kreeg Be Quick nog meer kansen om te scoren, maar de keepster van Winsum stond steeds goed opgesteld. De dames uit Dokkum konden in de rust terugkijken op een uitstekende eerste helft en een dik verdiende voorsprong.

In de tweede helft startte de thuisclub feller aan de strijd en het was dankzij de keepster van Be Quick dat Winsum niet gelijk wist te maken in de 51e minuut. Vlak daarna leek Be Quick opnieuw te kunnen scoren, maar de centrale middenvelder werd buitenspel gegeven. Het was de thuisclub dat vlak daarna de gelijkmaker wist aan te tekenen. Balverlies door Be Quick op het middenveld leidde tot een gevaarlijke uitbraak van Winsum en hun voorhoede maakte handig gebruik van de mogelijkheid om te counteren.

Na deze gelijkmaker bleef Be Quick kansen houden om weer de leiding te nemen. Be Quick dacht een penalty te krijgen toen een speelster van Winsum de bal met haar handen stopte. Terwijl de dames van Be Quick elkaar nog verbaasd aankeken, lag de bal al op de stip in het strafschopgebied van Be Quick. De scheidsrechter gaf een penalty aan de thuisclub en hoewel de keepster van Be Quick nog aan het schot wist te komen werd het toch 2-1 voor de thuisclub. Be Quick toonde veerkracht door te blijven strijden om de gelijkmaker te maken. De dames kregen ook een tweetal mogelijkheden in de slotfase. De rechtsmid van Be Quick kreeg de bal op een fraaie positie in het strafschopgebied, maar zij wist de bal net niet onder controle te krijgen. De grootste kans kreeg de rechtsvoor van Be Quick in de 86e minuut, maar helaas wist de keepster opnieuw redding te brengen. De dames van Be Quick kregen helaas geen beloning voor hun uitstekende spel en inzet.

Het blijft ongemeen spannend in de tweede klasse. Alle concurrenten van Be Quick verloren hun wedstrijden eveneens. Daardoor is SIOS al veroordeeld tot de nacompetitie en zijn er nog drie ploegen die  in aanmerking kunnen komen voor de tweede nacompetitieplek. Om alles in eigen hand te houden en zeker te zijn van handhaving in de tweede klasse moeten de dames van Be Quick volgende week zaterdag winnen van SIOS. We rekenen op de steun van onze trouwe supporters als wij zaterdag 26 mei om 15.00 aftrappen op ons eigen hoofdveld!

Verslag: Remco Admiraal

hinke

Volgende wedstrijd

Thuis
Uit
COMPETITIE
ZATERDAG 25 MEI, 14.30 UUR

Tweets

Hoofdsponsors