We zijn weer los!

De voetballers en voetbalsters van Be Quick hebben inmiddels de eerste beker- en competitiewedstrijden gespeeld. Vrijdag 21 september mochten maar liefst 21 kinderen van Be Quick JO7 het spits afbijten met een minicompetitie tegen clubs uit de buurt en zaterdag 22 september ging dan voor de meeste andere teams de competitie van start.

Dit zijn altijd momenten waar het jeugdbestuur en het Technisch Hart alert is of alle teams weer juist zijn ingedeeld qua spelers en of ze in de juiste klasse spelen. De uitslagen en het spel worden dan ook nauwkeurig gevolgd.

De voorbereiding is al vanaf mei voorgaande het nieuwe seizoen gaande. Samen met de Hoofd Jeugdopleiding Douwe de Val en het Technisch Hart Jeugd  worden de standaardteams samengesteld en stelt het jeugdbestuur de breedteteams zo goed mogelijk samen. Een stevige klus waar dan ook weer leiders en trainers bij gezocht  worden.

Voor de meeste teams hebben wij gelukkig dit seizoen weer een leider of leidersduo gevonden, sommige teams worden per toerbeurt geleid. De trainersposities hebben wij helaas nog niet geheel kunnen invullen. Ondanks het succes van de Trainerscursus afgelopen seizoen kunnen we echt nog wel ouders gebruiken die een team een training willen geven. Met de komende Trainerscursus die door Douwe de Val binnenkort weer wordt gestart en met de ondersteuning van VTON is elke beginner welkom en is de drempel echt niet hoog. 

Vaak dienen de leider en trainer zich op het laatste moment aan terwijl het jeugdbestuur de hele zomer lang al bezig is om de teams te voorzien van een leider. Dit baart ons richting de toekomst toe steeds meer zorgen, want zonder vrijwilligers kan een team en de club niet voetballen. Vaak zien wij dan ook weer dezelfde mensen een positie innemen, waar wij uiteraard  heel blij mee zijn, maar zien dus ook graag meer andere ouders binnen Be Quick een rol vervullen.

Tijdens de recente Leiders- en trainersavonden heeft Douwe de Val de visie van Be Quick toegelicht: hoe we met de spelers omgaan en speelvreugde kunnen verhogen binnen Be Quick. Ook nieuwe leiders en trainers vertellen wij graag over de visie.

Naast de start van het voetbalseizoen op het veld zijn we al enige tijd bezig met de vraag hoe we het zaalvoetbal anders kunnen invullen. Het “Dongeradeeltoernooi” verliep de laatste jaren niet volgens wens:   teveel uitval en miscommunicatie zorgde voor veel ergernis bij iedereen. Wij hebben dan ook besloten vooraleerst hiermee te stoppen.

Dit seizoen gaan we een proef starten door de breedteteams van O9 tot O13 te laten deelnemen aan het KNVB zaalvoetbaltoernooi regio Noord. De standaardteams O10 t/m O12 willen we onder brengen bij diverse andere toernooien die worden georganiseerd.

Bij het Kerstzaalvoetbaltoernooi waar andere jaren alleen de standaardteams vanaf O13 aan meededen, zullen dit jaar alle teams van Be Quick aantreden (JO13-1 en vanaf O15). Hiermee denken wij het zaalvoetbal voor iedereen leuker en competitiever te maken. De leiders van alle teams worden hier binnenkort nader over ingelicht .

Zoals u leest gebeurt er veel achter de schermen, wij zullen dan ook proberen u zo goed mogelijk op de hoogte houden  van zaken die er spelen. Mocht u tussentijds met vragen rondlopen een opmerking of idee hebben of eventueel een functie willen vervullen : schroom dan niet en spreek de leider/trainer of coördinator van de betreffende lettergroep of mij aan.

Wij zien jullie graag zaterdag weer op de voetbalvelden van Be Quick.

Namens het jeugdbestuur

Marten Rottiné

jo11 4

 

Volgende wedstrijd

Thuis
Uit
ZATERDAG 23 FEBRUARI
SV BEDUM - CSV BE QUICK, 15.00 UUR

Tweets

Hoofdsponsors