• Aantrekkelijk oefenduel tussen Blauw Wit ’34 en Be Quick Dokkum

  7 sep 2022
 • Be Quick reageerde dinsdagavond goed op het toch wel wat verrassende bekerverlies van zaterdag in Stiens. In Leeuwarden speelden de Dokkumers een sterke eerste helft en namen een 0-2 voorsprong. De ervaren eersteklasser kwam na de rust prima terug en wist de wedstrijd knap om te buigen naar een 4-2 winst.

  Be Quick startte in de basis zonder een aantal vaste krachten, maar speelde vanaf het begin met een hele hoge intensiteit, zette goed druk en was sterk aan de bal. Blauw Wit ‘34 kreeg geen grip op de wedstrijd en kwam in de hele eerste helft tot slechts één kans.

  Al in de tiende minuut nam Be Quick de leiding na een fraaie aanval. De prima spelende Koen Visser bereikte aanwinst Rob Dijkstra en de routinier liet met zijn beheerste afronding zien dat hij een pluswaarde gaat worden voor de Dokkumers, 0-1. Be Quick bleef de bovenliggende partij en dat vertaalde zich na een halfuur in een 0-2 voorsprong. De snelle Anko Talman bereikte de achterlijn en zijn voorzet werd prachtig maar vooral beheerst binnengeschoten door Koen Visser, 0-2. Even later was Anko Talman dicht bij 0-3, maar zijn mooie lob over de keeper belandde op de paal. In de slotminuut voor rust kreeg Blauw Wit’34 de eerste kans, maar de bal raakte de buitenkant van de paal.

  In de rust bracht thuisclubtrainer Martijn Barto vijf nieuwe spelers binnen de lijnen. Dat betaalde zich al heel snel uit, want de kwaliteitsimpuls leidde al na vijf minuten tot twee treffers, 2-2. Be Quick werd even flink overrompeld en zocht naar grip op de wedstrijd. De spelers van trainer Jan Faber herstelden zich echter knap, knokten zich weer terug in de wedstrijd en even gloorde er een nieuwe voorsprong. Een prachtige actie van Anko Talman eindigende met een goede voorzet die leek te worden verzilverd door Gregory Daraji. De kopbal van de aanvaller werd echter gepakt door de keeper. Na een uur spelen was de thuisclub succesvol na een razendsnelle rush over rechts, 3-2. Uiteindelijk werd het nog 4-2 na een onderschept een-tweetje bij de verdediging van Be Quick.

  Ondanks het 4-2 verlies kon Be Quick terugzien op een goede wedstrijd. Veel spelers maakten minuten en lieten zien dat er veel potentie is, maar ook gezonde concurrentie voor een plaats in de basis.

  Zaterdag speelt Be Quick een bekerwedstrijd tegen Sint Anna Parochie. Op het Tolhuispark wordt afgetrapt om 17.00 uur.

  Meindert van der Schaaf