• Afscheid van acht toppers bij A-selectie Be Quick Dokkum

  23 jun 2020
 • Afgelopen zaterdag 20 juni namen maar liefst acht leden van de A-selectie van Be Quick Dokkum afscheid. Zes spelers en trainer Dick Sangers en teamleider Jan Bangma zetten om uiteenlopende redenen (voorlopig) een punt achter hun Be Quickloopbaan. Tijdens een sfeervol en coronaproof samenzijn waren er veel mooie worden en cadeau’s voor deze acht toppers.

  Van de club ontvingen alle acht Be Quickers een aandenken en een mooi bos bloemen. Vanuit de spelersgroep kregen ze een individuele foto op canvas aangeboden en een fraaie Be Quick shawl. Elke speler kreeg vanuit verschillende leden van de A-selectie een dankwoord. Voor Jan Bangma was er nog prachtige een film gemaakt met bijdragen van spelers, oud-spelers en trainers en begeleiders van de A-selectie. Hij stopt na liefst 9 seizoenen als teamleider maar blijft gelukkig actief binnen de club, in ieder geval als supporter. Hoofdtrainer Dick Sangers heeft besloten een punt te zetten achter zijn lange en mooie trainerscarrière. Wij was één seizoen actief bij Be Quick Dokkum. Met zijn team eindigde hij op de tweede plaats in de 2de Klasse I in het voortijdig afgebroken seizoen. Ook voor hem  waren er terecht mooie woorden en een portretfoto.

  De spelers Rudolf Banga (10 seizoenen A-selectie), Aron Beintema (3 seizoenen), Aldert Hietkamp (6 seizoenen) vertrekken naar respectievelijk Drachtster Boys, VV Blija en Friese Boys. Doelman Eelke Kooistra (12 seizoenen) beëindigt zijn imposante loopbaan. Marten Hoeksma (7 seizoenen) en Rindert Ykema (3 seizoenen) doen dit voorlopig ook vanwege respectievelijk een blessure en carrièrekeuze ook. Voor Rudolf Banga was er nog extra aandacht voor het feit dat hij met maar liefst 80 doelpunten het tot all time topscorer van Be Quick Dokkum wist te schoppen.

  Eelke Kooistra en Jan Bangma nemen in het nieuwe seizoen nog afscheid van het publiek tijdens een wedstrijd van Heren 1.

  Beste toppers, nogmaals ontzettend bedankt voor jullie prestaties en inzet bij de A-selectie van Be Quick Dokkum! Tot ziens op en rond de velden op het Tolhuispark!

   

  Bestuur Be Quick Dokkum