• Be Quick Dokkum in kwartfinale van de noordelijke KNVB beker

  20 mrt 2024
 • Het is zonder twijfel een bijzonder moment in de clubgeschiedenis van Be Quick Dokkum. De Dokkumer formatie heeft zich geplaatst bij de laatste acht van het bekertoernooi. Er zijn nog slechts drie Friese clubs in de bekerstrijd. Naast Be Quick zijn dat Blauw wit ’34 uit Leeuwarden en ONS uit Sneek. Beide teams komen uit in de eerste klasse van de KNVB.

  Be Quick, op dit moment derdeklasser, gaat het op zaterdagmiddag 30 maart opnemen tegen een absolute topploeg uit de eerste klasse, namelijk d’Olde Veste ‘54 uit Steenwijk. Deze vereniging, is op competitieniveau in de race voor het kampioenschap, samen met Flevo Boys en ONS Sneek.

  Het is voor de tweede keer in de clubhistorie dat een kwartfinale wordt behaald. De eerste keer was in 2018. Het bekeravontuur van Be Quick eindigde toen in en tegen hoofdklasser Urk. Winst zou toegang betekenen tot de voorronde van het landelijke KNVB-toernooi, echter de Urkers sleepten met een 3-0 overwinning, deze ambitieuze prijs in de wacht.

  Nu is er een nieuwe kans. De mannen uit Overijssel zijn uiteraard zwaar favoriet, echter in de beker gebeuren soms ook bijzondere dingen. De vorige opponent van Be Quick was Wildervank en deze bescheiden vierdeklasser schakelde ‘even’ twee eersteklassers uit. Gelukkig wist Be Quick deze reuzendoder, ten aanschouwe van ongeveer 700 toeschouwers, uit te schakelen met een 2-4 overwinning.

  Be Quick Dokkum – d’ Olde Veste ’54 (Steenwijk)

  De wedstrijd van volgende week zaterdag zal ongetwijfeld veel aandacht krijgen van de regionale -en provinciale pers. Er worden veel toeschouwers verwacht uit Dokkum en de regio en natuurlijk ook uit Overijssel. Er is een aantrekkelijk programma rondom deze wedstrijd op touw gezet. Zo is er een fraaie sfeeractie gepland en een drietal jeugdteams zullen de spelers begeleiden naar de groene grasmat met een line-up en met veel geelblauwe vlaggen. Er zal een grote verloting worden gehouden, met zeer fraaie prijzen, beschikbaar gesteld door vijf wedstrijdsponsoren. In en rondom de kantine zal er worden gezorgd voor extra sfeer met muziek.

  Voor Be Quick is de uitdaging ontzettend groot. In de rol van underdog zal het alles in het werk willen stellen om het de gasten uit Steenwijk zo moeilijk mogelijk te maken en dan is een verrassing nooit uit te sluiten.