• Be Quick is er niet in geslaagd de twee fraaie thuisoverwinningen een goed vervolg te geven. In Leek was runner-up VEV ’67 met 3-2 nipt te sterk. De toeschouwers kregen een hele aantrekkelijke en open wedstrijd voorgeschoteld tussen twee aanvallend ingestelde teams, die niets voor elkaar onder deden.

  In de tweede minuut was er al een kans voor de thuisclub. De ingeschoten bal verdween echter over het doel. Be Quick reageerde met een prima aanval over rechts. De lage voorzet van Gert Jan Koopmans kon net niet worden ingetikt door de goed inkomende William Bakker. Kort daarna was het wel raak. Na een prachtig een-tweetje tussen Gert Jan Koopmans en Robin de Jong was Koopmans trefzeker met een prima ingeschoten bal in de rechterhoek. VEV’67 liet de Dokkumers niet lang genieten van de voorsprong. Al na twaalf minuten viel de gelijkmaker na een snelle aanval over rechts. Marco Soeten was koppend succesvol, 1-1. De thuisclub had vervolgens een sterke periode en met name de snelle Jeffrey Visser was voortdurend een plaag voor de Be Quick defensie.

  Uit een tegenaanval van de Dokkumers had het echter ook zo maar 1-2 kunnen zijn, ware het niet dat de inzet van de prima doorgekomen Danny Post de paal raakte. Een voorsprong voor de thuisclub hing in de lucht en keeper Lolke Dijkstra moest meerdere keren vol aan de bak bij gevaarlijke situaties. De 2-1 kwam er wel, want Robin Elderman wist een voorzet vanaf de rechterkant knap af te ronden. Be Quick mocht niet klagen dat er voor rust niet nog een derde treffer moest worden geïncasseerd. Vlak voor rust had Be Quick nog langszij kunnen komen, maar Rob Dijkstra kwam een teenlengte te kort na een goede voorzet van Robin de Jong.

  In de tweede helft kwam Be Quick uitstekend uit de kleedkamer. Het nam direct het initiatief en het beloonde zich al heel snel met de gelijkmaker. Danny Post speelde diep op Rob Dijkstra en de sterk spelende Dijkstra bediende vanaf de achterlijn de inkomende Gert Jan Koopmans die prima binnentikte, 2-2. Op dat moment leek Be Quick door te kunnen drukken en de thuisclub was de grip even kwijt. Toch was het VEV’67 dat opnieuw een voorsprong nam. Uit een vrije trap wist Menco Oedzes keeper Dijkstra te verrassen met een hoge bal, 3-2. Er knakte iets bij de Dokkumers, die opnieuw een achterstand moesten wegwerken.

  Be Quick nam risico’s en wisselde aanvallend en het bleef gevaarlijk. Ook de thuisclub kreeg kansen, maar het was met name Lolke Dijkstra die drie keer op rij een treffer wist te voorkomen. In de laatste tien minuten leek Be Quick toch nog een punt uit het vuur te kunnen slepen. Koen Visser was er heel dichtbij, maar zijn prima schot kon nog net naast worden getikt door keeper Pim Wellinghof. Ook Rudmer Loonstra was nog gevaarlijk in de zestien, maar hij werd iets uit balans gebracht, zodat ook deze mogelijkheid strandde.

  De spanning bleef tot de allerlaatste minuut, maar in de stand kwam er geen verandering meer. Op basis van de hele wedstrijd had de wedstrijd wel een 3-3 eindstand verdiend. Scheidsrechter Richard Venekamp leidde deze boeiende wedstrijd op een voortreffelijke wijze.

  Zaterdag speelt Be Quick thuis tegen Velocitas 1897.

  Meindert van der Schaaf