• Be Quick Dokkum met één punt terug uit Oosterwolde

  29 jan 2023
 • Be Quick is er niet in geslaagd om drie punten te behalen tegen S.V. Oosterwolde. Na een 1-0 achterstand in de eerste helft, kwamen de Dokkumers in de tweede helft verdiend op gelijke hoogte. Met de 1-1 eindstand konden beide trainers uiteindelijk wel leven en gelet op de kansen, was die eindstand ook wel terecht. Op het zeer hobbelige grasveld was snel combinatievoetbal heel lastig en vooral Be Quick had het daar zichtbaar moeilijk mee.

  De beginfase was volledig voor Be Quick. Het team van trainer Jan Faber zette de thuisploeg direct onder flinke druk en binnen drie minuten kwamen er al twee kansen. Gert Jan Koopmans kwam vrij op links en zijn inzet kon nog net voor de doellijn worden gered. Direct daarna schoot de hardwerkende Gregory Daraji de bal over de lat.

  Na een minuut of tien kwam de thuisclub wat beter in de wedstrijd en met twee schoten (naast en over) werd Be Quick gewaarschuwd. In de fase daarna waren de teams vrij goed aan elkaar gewaagd. Na een half uur nam de thuisclub de leiding. Vanuit het centrum kwam Robbin Wagenaar verrassend gemakkelijk in scoringspositie en hij passeerde keeper Lolke Dijkstra met een prima schot, 1-0. Tot de rust bleef het daarna vrij pover en beide teams creëerden geen grote kansen meer.

  Na de rust ging Be Quick vanaf de eerste minuut op jacht naar de gelijkmaker. De thuisclub kwam onder druk maar hield knap stand, hield het vrij compact en gaf weinig echte kansen weg. Na een uur spelen kwam Be Quick langszij. De sterk ingevallen Koen Visser werd onderuitgehaald en de zeer correct fluitende scheidsrechter Xander Luinenburg gaf een vrije trap. Routinier Rob Dijkstra schoot vanaf ruim twintig meter schitterend raak, 1-1.

  Be Quick leek hierna door te kunnen drukken, maar de thuisclub werd binnen een paar minuten twee keer gevaarlijk. De eerste kans werd vrij hoog overgeschoten, maar bij de tweede mogelijkheid verdween de bal maar net over de lat. Be Quick nam het initiatief weer over en Rudmer Loonstra draaide zich handig vrij in de zestien, maar kreeg de bal door de hobbelige grasmat niet goed op de schoen, waardoor hij hoog over het doel verdween. Danny Post probeerde het van afstand, maar keeper Jarno Atsma bokste de bal uit het doel. In de voorlaatste minuut leek Be Quick de wedstrijd toch nog te beslissen. Eindelijk viel de bal op de goede plek in de zestien en Gert Jan Koopmans kwam vrij voor de sluitpost, passeerde de keeper en de bal leek over de doellijn te stuiteren, maar een toegesnelde verdediger wist met een ultieme redding de bal alsnog uit het doel te werken. Zo bleef het 1-1.

  Volgende week speelt Be Quick thuis tegen Marum. Deze twee teams delen samen de derde plaats en dat belooft een mooie spannende wedstrijd te worden.

   

  Meindert van der Schaaf