• Be Quick leek de winst in handen te hebben na een dik verdiende 2-0 voorsprong, maar de mannen uit Assen sleepten er onverwacht nog een gelijkspel uit. De toeschouwers op het Tolhuispark zagen een enerverende wedstrijd, die tot het eindsignaal spannend bleef. Het jonge team van BQ trainer Jan Faber liet goed voetbal zien, maar had te veel kansen nodig tegen de geroutineerde formatie van trainer Mike Kelly.

  Na wat aftasten in de beginfase kreeg Be Quick een dubbele kans op een voorsprong. Gert Jan Koopmans kwam sprintend vanaf de middellijn één op één met keeper Jelle van der Veen, maar de sluitpost bracht knap redding. Uit de rebound stuitte de iets te gehaaste Anko Talman eveneens op de keeper. Nog geen vijf minuten later kwam het 17-jarige BQ talent Erben Bijlstra in scoringspositie, maar van der Veen was wederom attent. Be Quick had een overwicht en een doelpunt leek slechts een kwestie van tijd.  Na een mooie aanval over rechts bediende Anko Talman spits Rudmer Loonstra, maar de inzet van de aanvoerder kon nog net worden geblokt. Na de fraaie kansen van de Dokkumers deed LTC iets terug. Een schot uit de korte hoek werd onschadelijk gemaakt door keeper Lolke Dijkstra en kort daarna kopte een aanvaller de bal naast het doel.

  Be Quick nam het initiatief weer snel over en William Bakker kreeg een bijna niet te missen kans op de doellijn, na een inzet van Rob Dijkstra. Bakker kreeg vlot hierna opnieuw een mogelijkheid na een prachtige pass van Matthijs Hellinga. De jonge aanvaller liftte de bal over de keeper, maar een verdediger wist op miraculeuze wijze redding te brengen op de doellijn. Toch kwam de verdiende treffer nog voor de rust. Uit een hoekschop werd de bal van de doellijn gekopt en via Gert Jan Koopmans kwam de bal uiteindelijk bij uitblinker Rob Dijkstra, die de 1-0 resoluut binnen schoot.

  Na de rust kwam Be Quick scherp uit de kleedkamer en het leek al snel te scoren. Gert Jan Koopmans zag zijn schot van richting veranderen, maar de aan de grond genagelde keeper kreeg hulp van de doelpaal. De 2-0 liet echter niet lang op zich wachten. Na een zeer fraai opgezette aanval kon Rob Dijkstra de bal op maat voor het doel brengen, waar Rudmer Loonstra fraai inkopte, 2-0. Be Quick leek op rozen te zitten, maar niets was minder waar. Binnen een minuut lag de aansluitingstreffer achter keeper Dijkstra. Een fout in de Be Quick defensie werd hard afgestraft door Richard Mulder en dat was toch wel een cruciaal moment in de wedstrijd. LTC kreeg weer vertrouwen door deze snelle treffer.

  Be Quick ging desalniettemin op zoek naar een ruimere marge en Rudmer Loonstra was met een fraai geplaatst schot dichtbij de 3-1. Loonstra schoot even later tegen de paal. Ruim tien minuten voor het einde werd een oude voetbalwet maar weer eens bevestigd. Be Quick kreeg de kansen, maar het doelpunt viel aan de andere kant. Routinier Romano Djababoe kreeg net even iets te veel ruimte en schoot onberispelijk raak, 2-2.

  In de resterende minuten werd het heel erg spannend. Beide elftallen gingen voor de volle winst. Jan Jaap de Boer schoot over het doel van LTC en Richard Mulder mikte na een goede aanval over rechts maar net voorlangs het doel van BQ. In de extra tijd leek BQ alsnog te scoren. Rob Dijkstra reikte hoog bij een kopduel in de zestien, maar de kopbal belandde over de keeper tegen de lat. Vrij snel hierna floot de uitstekend leidende scheidsrechter Hasse Aartsen voor het einde van de wedstrijd.

  Zaterdag speelt Be Quick in Emmen tegen Drenthina.

  Meindert van der Schaaf.