• Na twee keer een gelijkspel pakten de Dokkumers nu de volle winst. Het nog puntloze SC Joure keek halverwege de wedstrijd al tegen een 3-0 achterstand aan. Na de rust kwam Be Quick via een strafschop op 4-0 en het verzuimde daarna het doelsaldo verder op te voeren.

  Al na twee minuten viel de openingstreffer. Spits en aanvoerder Rudmer Loonstra profiteerde heel attent van de eerste de beste mogelijkheid, 1-0. SC Joure liet verdedigend nogal wat steekjes vallen en dat resulteerde al snel in een 2-0 voorsprong voor Be Quick. Ynte Koopal scoorde uit een hoekschop van Frits Veenema. Diverse spelers misten de bal en Koopal wist bij de tweede paal wel raad met de geboden ruimte.

  Halverwege de eerste helft kwam Joure wat beter in de wedstrijd en het kreeg in korte tijd twee prima kansen. In beide gevallen bracht de sterk keepende Nanning Bulthuis (vervanger van de geschorste Niels Kuperus) op uitstekende wijze redding. Be Quick pakte het daarna weer goed op en liep na een half uur uit naar 3-0. Veenema kwam vanaf links het strafschopgebied binnen, echter zijn inzet kon in eerste instantie nog worden gepareerd door keeper Frank Joost van der Werf. Uit de rebound schoot Gert Jan Koopmans de derde treffer binnen, 3-0.

  Na de rust werd het veldspel er niet beter op. SC Joure kon aanvallend geen vuist maken en Be Quick was vaak onnauwkeurig in de passing. Er was te weinig rust aan de bal en de aanvallen van Be Quick misten scherpte. Friso Sterrenburg raakte de lat en Veenema kwam alleen voor de keeper. De sluitpost bracht redding ten koste van een overtreding die terecht werd bestraft met een strafschop. Veenema schoot raak vanaf de elfmeterstip en dat betekende 4-0.

  Hidde Reitsma kreeg nog een goede mogelijkheid en Koopal schoot van dicht bij op de keeper. Koopmans was nog heel dicht bij de 5-0, maar na een fraaie aanval ging zijn inzet net langs de verkeerde kant van de paal. Zo bleef het 4-0 en scheidsrechter E. Wieringa vond het na 90 minuten ook wel welletjes.

  Zaterdag speelt Be Quick uit tegen Nijland.

  Meindert van der Schaaf