• Be Quick Dokkum thuis te sterk voor Veendam 1894

  18 mrt 2023
 • Be Quick heeft ruimschoots gewonnen van Veendam 1894. Met een klinkende 4-0 overwinning kan het team van Jan Faber weer omhoogkijken, al blijft het waarschijnlijk nog lang spannend in deze competitie, waar veel teams aan elkaar gewaagd zijn. In Veendam moest de Dokkumer formatie destijds het onderspit delven, maar deze keer trok Be Quick verdiend aan het langste eind.

  De eerste kans was voor de thuisclub. Na een fraaie aanval kwam Rob Dijkstra vrij in de zestien, maar zijn inzet kon nog net worden geblokt. De snelle en prima spelende Ryan de Bruin probeerde het van afstand namens de gasten, maar hij schoot na de fraaie solo ruimschoots naast. Veendam kwam onder druk en het kwam bijna op achterstand toen een verdediger net naast het eigen doel kopte. Na ruim een half uur viel het openingsdoelpunt. Remco de Graaf gaf een dieptepass op spits Rudmer Loonstra. De aanvoerder controleerde de bal, hield de verdediger op afstand en passeerde de keeper op geroutineerde wijze, 1-0.

  Nog geen twee minuten later kwam de actieve en sterk spelende Danny Post vrij op de rand van de zestien. Zijn prima schuiver verdween rakelings lang het doel. De belangrijke tweede treffer viel een paar minuten voor rust. Gert Jan Koopmans schoot de bal vanaf links voor het doel. Rudmer Loonstra stond op het juiste moment op de goede plaats en kopte de bal prachtig in de verste hoek, 2-0.

  Na de rust kon Be Quick de wedstrijd redelijk controleren, maar de gasten gaven zich nog niet gewonnen. Be Quick gaf echter weinig cadeau en onder leiding van de uitblinkende Be Quick verdediger Johan Mulder kregen de voorwaartsen bijzonder weinig ruimte.

  De in het elftal gekomen William Bakker kreeg een prachtige kans op 3-0 toen hij oog in oog kwam met de keeper, maar de sluitpost wist de treffer te voorkomen.

  Be Quick was opnieuw dichtbij 3-0 toen Gert Jan Koopmans de onderkant van de lat raakte na een mooie pass van Rudmer Loonstra. William Bakker was koppend gevaarlijk na een voorzet van Gert Jan Koopmans.

  De gasten kwamen niet tot echte kansen, al was Robin Mik met een volley nog het dichtst bij een treffer. In de slotfase gaf Be Quick de overwinning nog extra glans. Eerst was het William Bakker die de pass van Remco Fennema met een mooi lobje verlengde over de uitkomende keeper en daarna attent door sprintte en de derde treffer binnenschoot. Het slotakkoord was voor Gert Jan Koopmans. Hij kopte de 4-0 achterwaarts in het net na een prima assist van Koen Visser.   

  Zaterdag volgt de derby in en tegen Kollum. Dat wordt vast een spannende wedstrijd met heel veel publiek.

  Meindert van der Schaaf.