• Be Quick Dokkum verliest bekerwedstrijd in Stiens

  4 sep 2022
 • Be Quick Dokkum maakte zaterdag even een pas op de plaats. Na drie prima oefenresultaten staat het team van trainer Jan Faber weer even met beide benen op de grond. In Stiens was de thuisclub prima op dreef en de Dokkumers kregen huiswerk mee na een leerzame wedstrijd en een 3-0 nederlaag.

  Stiens startte uitstekend en vanaf de aftrap werd Be Quick onder druk gezet. Na tien minuten kwam de thuisclub op 1-0 dankzij onzorgvuldig balverlies bij het uitverdedigen van Be Quick. De goed spelende Karst Palma strafte dit resoluut af. Be Quick leek echter snel op gelijke hoogte te kunnen komen toen Gregory Daraji na een passeeractie werd gevloerd in de zestien, maar de scheidsrechter vond het niet genoeg voor een elfmetertrap. Gaandeweg de eerste helft kwam er meer evenwicht in de wedstrijd en Be Quick kreeg een paar kleine mogelijkheden. In de fase voor de rust was Stiens weer sterker en Be Quick had vooral veel moeite om grip te krijgen op het middenveld en de echte scherpte ontbrak. Nog voor rust werd het 2-0, weer dankzij Karst Palma.

  Na de rust kwam Be Quick al vrij snel op 3-0 achterstand door Karst Palma. Be Quick kon er te weinig tegenoverstellen, al had Anko Talman nog een prachtige actie inclusief schot op het doel, maar de keeper bracht redding. Een paar minuten later zeilde een mooie vrije trap van Gregory Daraji maar net over de kruising. In de slotminuten kwam de hardwerkende Anko Talman nog sterk door op links, maar uit zijn voorzet kwamen zowel Koen Visser als Rudmer Loonstra niet tot een succesvolle afronding. Zo bleef het bij 3-0.

  Be Quick oefent dinsdagavond tegen Blauw Wit ’34 en bekert zaterdag tegen Sint Annaparochie.

   

  Meindert van der Schaaf