• Be Quick Dokkum verliest in slotfase in Marum

  11 mei 2022
 • Het is Be Quick niet gelukt om de uitwedstrijd tegen de nummer drie van de ranglijst te winnen. Ruim tien minuten voor het einde stonden de Dokkumers nog op een verdienstelijke 1-2 voorsprong, maar in de slotfase kon de thuisclub nog langszij komen. Be Quick trainer Mark Bosma moest een beroep doen op een flink aantal jonge talenten, omdat de selectie opnieuw is getroffen door een aantal (extra) blessures.

  In de eerste helft was de thuisclub de bovenliggende partij. Be Quick moest al na een kwartier de eerste treffer incasseren. Tom Boezerooy schoot vanaf rechts de openingstreffer binnen. Zo halverwege de eerste helft kreeg Be Quick meer grip op de wedstrijd en een aantal prima aanvallen volgden elkaar op. Het was jammer dat Taeke Jansma al vroeg geblesseerd naar de kant moest. Hij werd vervangen door Koen Visser. Marum behield het overwicht en had al voor de rust een tweede treffer kunnen maken.

  In de tweede helft kwam Be Quick heel goed uit de kleedkamer en na een minuut lag de gelijkmaker al in het net. Uit een snelle aanval over links kwam de opstuitende bal bij Anko Talman die de keeper verraste met een prachtige volley, 1-1. Het gaf Be Quick een boost die resulteerde in een aantal mogelijkheden op rij. Koen Visser werd tot twee keer toe gevaarlijk. In de 59 ste minuut viel de, op dat moment, verdiende treffer. Koen Visser schoot de 1-2 binnen na mooi aangeven van Anko Talman. Be Quick leek op weg naar de 1-3 na mogelijkheden voor Talman en Visser en Jan Jaap de Boer, maar het doelpunt viel even later toch aan de andere kant. Ewart Ottema kwam op links aan de bal en zijn fraaie afstandsschot vanaf ongeveer 35 meter verdween in de rechterbovenhoek.

  De thuisclub zette aan en Be Quick moest achteruit. Vijf minuten voor het einde viel de winnende treffer. Daniel Laturiuw profiteerde, na een voorzet vanaf links, van de aarzeling in de Be Quick defensie, 3-2. Ondanks de nipte nederlaag konden de Dokkumers terugzien op een prima wedstrijd waarin met name de jeugdige talenten lieten zien dat ze zich snel ontwikkelen en in de komende jaren veel voor Be Quick zullen gaan betekenen. In de tweede helft debuteerden Wiebe Douwe Kootstra en Mart van der Kloet en maakte ook oud eerste elftalspeler Freerk Wouda weer speelminuten in de hoofdmacht.

  Zaterdag speelt Be Quick thuis tegen kampioenskandidaat ’t Fean ’58. Dat belooft een mooie wedstrijd te worden voor veel publiek.

  Meindert van der Schaaf