• Be Quick Dokkum verliest oefenduel van Hardegarijp

  18 jan 2023
 • Na de mooie winst in de oefenwedstrijd tegen Drachtster Boys verloor Be Quick dinsdagavond verrassend van tweedeklasser Hardegarijp. De 0-1 ruststand werd ook de eindstand.

  Be Quick startte met een heel jong team en de routiniers mochten in de eerste helft op de bank plaats nemen. Het eveneens jonge team van Hardegarijp was in de eerste helft de bovenliggende partij en het creëerde vrij veel kansen, deels door veelvuldig en slordig balverlies van de Dokkumers, maar ook door goed veldspel van de technisch vaardige gasten. Keeper Lolke Dijkstra kon de nul nog vrij lang vasthouden met een aantal goede reddingen, maar vlak voor rust viel de verdiende treffer van Hardegarijp. Daarvoor had Be Quick al een paar keer hulp gehad van de doelpaal.

  In de tweede helft bracht trainer Jan Faber zeven nieuwe spelers binnen de lijnen. Be Quick speelde toen aanmerkelijk beter, echter het duurde tot het laatste kwartier voordat er een viertal mooie kansen werden gecreëerd.

  Hardegarijp speelde compact en gaf de nipte voorsprong niet meer weg.

  Zaterdag begint de competitie, maar Be Quick is vrij en gaat volgende week dinsdagavond nog oefenen tegen vv Oerterp (derde klasse). Op zaterdag 28 januari volgt de eerste competitiewedstrijd in en tegen Oosterwolde.

   

  Meindert van der Schaaf