• Be Quick Dokkum verrassend onderuit tegen SC Kootstertille

  19 nov 2023
 • Be Quick heeft thuis een onverwachte maar ook gevoelige nederlaag geleden tegen Kootstertille. Na twee overwinningen op rij was er Dokkum gerekend op een driepunter, maar na negentig minuten stond Be Quick met lege handen. De gasten wisten na een 2-2 ruststand te winnen met 2-3.

  Het begon voortvarend voor de thuisclub, want al na drie minuten stond de 1-0 op het scorebord. Na een prachtige aanval was het Anko Talman die de bal klaarlegde voor Danny Post en die schoot beheerst raak, 1-0.  Vier minuten later wisten de gasten de achterstand te neutraliseren met de gelijkmaker. Verdedigend stond het niet goed bij de thuisclub en na een ongelukkige botsing met keeper Lolke Dijkstra was het Klaas de Vries die de treffer voor zijn rekening nam. Helaas moest de BQ keeper de wedstrijd geblesseerd verlaten en maakte keeper Nick Dijck zijn opwachting.

  BQ probeerde de draad weer op te pakken, maar kwam bij de eerste de beste echte tegenaanval op achterstand. Ook nu zag het er verdedigend niet goed uit. Van vrij grote afstand schoot Aitze Storm de gasten naar 1-2.

  De wedstrijd was echter nog maar een kwartier oud en BQ had nog veel tijd om de wedstrijd te (her)pakken en een goed resultaat te behalen. Na een bijna een half uur leek BQ langszij te komen. De mee naar voren gekomen Yuri van der Meij werd gevloerd binnen de zestien en scheidsrechter Johnny van Eijden wees resoluut naar de stip. Rudolf Banga mocht de klus klaren, maar keeper Marcel Kempenaar koos de juiste hoek en voorkwam daarmee de 2-2.

  BQ had voetballend een overwicht en ook meer balbezit, kreeg ook wel enkele mogelijkheden, maar het duurde tot de slotminuut voor rust, voor de 2-2 op het scorebord kwam. Rudmer Loonstra speelde zich op de achterlijn prima vrij en zijn pass op de inkomende Erben Bijlstra was precies op maat. De sterk spelende Bijlstra schoot prachtig raak.

  Na de rust speelde BQ, met name in het eerste kwartier op een wat hoger tempo. Diverse aanvallen richting het doel van Kootstertille leverden echter niet de kansen op waarop gerekend werd. Halverwege de tweede helft viel het doelpunt ‘uit het niets’ aan de andere kant. Keeper Dijck miste een hoge bal en Jouke Waaksma profiteerde dankbaar van dit onverwachte buitenkansje, 2-3.

  In de resterende vijfentwintig minuten probeerde BQ om nog een gelijkspel uit het vuur te slepen, maar het slaagde er niet in uitgespeelde kansen te creëren. Kootstertille bleef verdedigend goed bij de les en loerde zelfs nog een paar keer op een snelle uitval. Het bleef 2-3 en de teleurstelling bij de thuisclub was groot. Kootstertille vierde de onverwachte winst en heeft nu één punt meer dan de Dokkumers.

  Zaterdag speelde BQ in Hallum tegen De Wykels en in de aanloop naar die wedstrijd is er dinsdagavond een bekerwedstrijd in Sexbierum tegen AVC.

   

  Meindert van der Schaaf.