• Be Quick Dokkum wint in doelpuntrijk bekerduel van VIOD

  16 sep 2023
 • Op een zonnig Tolhuispark bleek Be Quick te sterk voor VIOD. Beide teams hadden zes uit twee in de beker en er stond dus nog wel echt iets op het spel. Na een verrassend scoreverloop in de eerste helft scoorde BQ drie treffers in de tweede helft, waardoor de eindstand werd bepaald op 6-2.

  BQ. Dokkum had een droomstart, want al na twee minuten stond het 2-0. Na een aanval over links bediende Danny Post de vrijstaande Rudmer Loonstra, die de 1-0 binnentikte. In de tweede minuut kreeg BQ een strafschop na een overtreding in de zestien. Rudolf Banga schoot beheerst raak, 2-0.

  BQ. leek op een monsterscore af te stevenen, maar het werd al in de zesde minuut met de beentjes op de grond gezet. De goed leidende scheidsrechter A. Dijkstra constateerde hands en VIOD mocht vanaf elf meter raakschieten. Erik van der Veen maakte geen fout, 2-1.

  BQ. begon daarna veel slordiger te spelen en VIOD kwam langzaam maar zeker verdienstelijk terug in de wedstrijd. Na een gemiste kans was het na een half uur wel raak. De organisatie stond bij de thuisclub niet goed en Roelof van der Veen mocht bij de tweede paal (vrijstaand!) binnenkoppen, 2-2.

  Pas in de laatste minuten voor rust kreeg BQ. weer enkele prima kansen. Remco de Graaf schoot rakelings over na een mooie aanval en een prima schot van Gregory Daraji ging via een verdediger net naast. Toch kwam de treffer nog voor de rust tot stand. Een voorzet van Rudolf Banga werd krachtig tegendraads ingekopt door aanvoerder Remco de Graaf.

  Ruststand 3-2.

  Direct na rust leek VIOD op 3-3 te komen, maar het doelpunt werd afgekeurd. Uit de eerstvolgende tegenaanval scoorde BQ. via Gegory Daraji, 4-2. In de tweede helft werd het overwicht van BQ steeds groter. Anko Talman miste nog een prachtige kans, maar de 5-2 viel vrij snel daarna. Rudmer Loonstra gaf een slim boogballetje over de verdedigers op Stefan Feenstra, die prachtig afrondde. Een paar minuten later kreeg BQ een driedubbele kans, maar VIOD keeper Otte Visser gaf geen krimp. In de slotfase zorgde Anko Talman nog voor het halve dozijn en in de laatste minuut leek Stefan Feenstra opnieuw te scoren. De jonge talentvolle aanvaller kopte prachtig op het doel na een voorzet van Anko Talman, maar keeper Visser redde bijzonder knap.

  Be Quick gaat door in de beker en mag zaterdag as. aantreden voor de eerste competitiewedstrijd. Zwaagwesteinde komt naar het Tolhuispark en dat belooft direct een mooie streekderby te worden.

   

  Meindert van der Schaaf.