• Het duurde lang voordat BQ Dokkum het verschil kon uitdrukken in een doelpunt. Pas na 70 minuten viel de enige en dus ook beslissende treffer. Rudmer Loonstra kopte de 0-1 binnen na een mooie voorzet van Rudolf Banga.

  BQ had in de eerste helft een vrij groot overwicht. De opbouw vanuit de verdediging, onder leiding van de uitblinkende aanvoerder Remco de Graaf, was goed. De voortzetting richting het doel van de verdienstelijk spelende thuisclub, was aanmerkelijk minder. De eindpass was vaak onnauwkeurig en BQ creëerde wel wat kleine mogelijkheden, maar echt uitgespeelde kansen waren schaars, zodat de ruststand vrij verrassend 0-0 was.

  In de tweede helft leek BQ. vrij snel te kunnen scoren. De echte kansen kwamen er nu wel, maar de scherpte in de afwerking was onvoldoende. Rudmer Loonstra mocht na een bestrafte overtreding aanleggen vanaf elf meter, maar ook deze kans werd niet benut. De ervaren spits schoot de bal tegen de lat. Het doelpunt hing lange tijd in de lucht en kwam uiteindelijk op naam van Loonstra, die na de zoveelste kans ‘eindelijk’ riep. Dat woord gaf de situatie goed weer.

  Blija probeerde met een paar aanvallen nog iets terug te doen, maar de BQ verdediging liet het zo ver niet komen. In de laatste twintig minuten verzuimde BQ om ruim afstand te nemen. De mooiste kansen werden om zeep geholpen en de keeper van Blija stak in een uitstekende vorm, zodat de eindstand 0-1 werd.

  Dinsdagavond oefent BQ thuis tegen FC Surhústerfean (tweedeklas) en zaterdag volgt de derde bekerwedstrijd thuis tegen VIOD Driesum.

   

  Meindert van der Schaaf.