• Be Quick Dokkum wint oefenduel tegen Drachtster Boys

  15 jan 2023
 • Be Quick werkte zaterdag de eerste oefenwedstrijd af in de voorbereiding op de tweede helft van de competitie. Op een kletsnet Tolhuispark wist Be Quick met 3-2 te winnen van de gasten uit Drachten, die volgende week al hun eerste competitiewedstrijd moeten spelen in de eerste klasse. Be Quick begint een week later aan de competitie in verband het oneven aantal teams in de tweede klasse L.

  Drachtster Boys startte goed aan de wedstrijd en in de eerste tien minuten hadden de gasten het initiatief. Al in de tweede minuut kwam Be Quick op 0-1 achterstand, na een wat ongelukkig tot stand gekomen treffer, voorbereid vanaf de rechterkant.

  Be Quick kwam na de openingsfase beter in de wedstrijd en de teams waren goed aan elkaar gewaagd. Na ruim twintig minuten kwam Be Quick op gelijke hoogte. Vanaf rechts was het Anko Talman die met een prima voorzet de inkomende spits Rudmer Loonstra bereikte. De aanvoerder schoot prachtig raak, 1-1. Be Quick bouwde vervolgens een klein overwicht op en er kwamen een paar mogelijkheden, maar tot de rust werd er niet meer gescoord.

  In de tweede helft kregen de wisselspelers veel speeltijd. Trainer Jan Faber bracht na zestig minuten in één keer zeven nieuwe spelers binnen de lijnen en ook Drachtster Boys maakte gebruik van de mogelijkheid om veel selectiespelers speeltijd te geven.

  Halverwege de tweede helft kwam Be Quick op voorsprong. De goed spelende Rob Dijkstra verraste de keeper van de gasten met een prachtig afstandsschot (een ‘Koopmansje’) van ongeveer 35 meter.

  Dijkstra was een aantal minuten later ook verantwoordelijk voor de derde treffer. Op de rand van de zestien aarzelde hij geen moment en schoot onberispelijk raak, 3-1.

  Drachtster Boys deed in de slotfase nog wat terug met een aansluitingstreffer, maar verder kwam het niet en beide teams zochten na deze sportieve en nuttige wedstrijd de warme douches op.

  Trainer Jan Faber was tevreden met het spel van zijn team (‘iedereen scoorde een voldoende’) en was blij dat vrijwel alle selectiespelers speelminuten konden maken en dat ook een aantal geblesseerde spelers weer konden aanhaken. Bovendien kon Be Quick na het wisselmoment van zeven spelers vrijwel moeiteloos de wedstrijd vervolgen, zonder af te wijken van de speelwijze daarvoor.

  Be Quick oefent dinsdagavond thuis tegen Hardegarijp.

   

  Meindert van der Schaaf