• In een boeiende derby trokken de Dokkumers aan het langste eind. Na een 1-2 ruststand bleef het in de tweede helft lang spannend, maar in de slotfase besliste Be Quick de wedstrijd definitief via een strafschop en behaalde daarmee de vierde winst op rij.
   
  In de eerste minuten was het even aftasten, maar al vrij snel kreeg Be Quick een overwicht. Frits Veenema werd gevaarlijk met een goede poging en na zeven minuten kwam Kollum goed weg toen de aanvallers van Be Quick een mooie aanval niet goed wisten uit te spelen. Snel daarna was het wel raak. De uitstekend spelende Danny Post schoot de bal voor het doel en de handige schamper van spits Rudmer Loonstra betekende 0-1. Be Quick bleef aandringen en vooral Veenema bezorgde de verdedigers van de thuisploeg veel werk.
   
  Na ruim een kwartier viel de onverwachte gelijkmaker. Be Quick leed onnodig balverlies op het middenveld en Kollum kwam na de snelle omschakeling op 1-1 door een prima treffer van Joop Pijnacker. Het doelpunt zorgde voor meer vertrouwen bij de thuisclub en bij Be Quick liep het even wat minder soepel. Na ongeveer een half uur nam Be Quick het initiatief weer over en Post en Veenema waren dichtbij 1-2. Twee minuten voor de rust leek Jan Jaap de Boer de 1-2 voor Be Quick te scoren na een prachtige passeeractie, gevolgd door een mooie gekrulde bal in de linkerbovenhoek. De sterk keepende Andries Dijkstra redde echter fabuleus. Toch viel de verdiende treffer voor Be Quick. In een vol strafschopgebied stond Ynte Koopal op de juiste plaats en op zijn harde inzet had zelfs Dijkstra geen antwoord.
   
  In de tweede helft was Loonstra, na een mooie voorzet van Piet Raap, koppend dichtbij 1-3, maar keeper Dijkstra kreeg de bal min of meer per ongeluk tegen zijn uitgestoken handen. Namens Kollum werd de mee naar voren gekomen Jasper Sietzema gevaarlijk met een fraai afstandsschot. Be Quick had een licht overwicht, maar moest voortdurend attent blijven op de tegenaanval van de thuisclub, die veel gebruik maakten van de lange bal. Be Quick bleef kansen creëren, maar de schoten van Post, Veenema en De Boer leverden niet de gewenste treffer op. Kollum bleef hopen op een punt en ruim een kwartier voor tijd waren ze daar heel dichtbij. Bij de tweede paal werd de bal terug voor het doel gekopt, maar keeper Niels Kuperus redde fantastisch op de poging van Pijnacker.
   
  In de slotfase kreeg Be Quick opnieuw enkele kansen. Loonstra passte op Veenema, maar diens schot eindigde op de lat. De 1-3 kwam viel twee minuten later. Keeper Dijkstra haalde Loonstra onderuit. Veenema mocht aanleggen vanaf de stip en hij deed dat uitstekend. Zo eindige de wedstrijd in een 1-3 winst voor Be Quick.
   
  Be Quick speelt zaterdag thuis tegen Hardegarijp.
   
  Verslag: Meindert van der Schaaf.
  Afbeelding kan het volgende bevatten: de tekst 'BE QUICK DOKKUM'
   
  3Alfred Bakker en 2 anderen