• De spanning op de ranglijst in klasse 3B zorgt ervoor dat bij elke wedstrijd de belangen groot zijn. Afgelopen zaterdag was het spel van Be Quick niet hoogstaand maar deed de ploeg van trainer Jan Faber op bezoek bij RWF wat het moest doen. Het kopdoelpunt van Remco Fennema vlak na rust was voldoende voor de zeer gewenste drie punten.

    Na de teleurstellende nederlaag vorige week tegen Minnertsga had Be Quick iets goed te maken. Rob Dijkstra had Be Quick binnen de minuut al op het goede spoor kunnen zetten. Een goede combinatie met Gert Jan Koopmans had beter lot verdiend. Via de keeper en de paal verdween de bal uit de doelmond. Na een kwartier leverde goed druk zetten een vrije schietkans op voor Gert Jan Koopmans maar RWF-goalie Rob de Wal redde met zijn voet. Zonder overtuigend te voetballen had Be Quick redelijk de controle in de eerste helft, al moest de ploeg alert blijven op de snelle uitbraken van RWF via met name de vleugels. Verschillende spelers leken moeite te hebben met de harde wind en het snelle veld en goede aanvallen waren schaars. Van beide kanten was het spel slordig en het publiek werd in de herfstachtige omstandigheden niet bepaald verwend. Vlak voor rust kreeg zowel RWF als Be Quick (via Koen Visser) nog een goede mogelijkheid te scoren maar beide doelmannen voorkwamen de openingstreffer.

    Aan het begin van de tweede helft kende Be Quick haar beste fase. Verschillende kansen dienden zich aan. Danny Post kon een goede actie van Jan Jaap de Boer net niet tot doelpunt verlengen en invaller Gregory Daraji schoot na een individuele actie in kansrijke positie over. In de 50e minuut was het wel raak. Remco Fennema kopte de corner van Gert Jan Koopmans prima in de lange hoek en zette de Dokkumers verdiend op voorsprong. Be Quick nam hierna gas terug. Halverwege de tweede helft leek Rob Dijkstra de Dokkumers op een comfortabele 0-2 te zetten toen hij een mooie lange trap van doelman Lolke Dijkstra met een lob verlengde over de keeper De Wal maar deze was net op tijd terug om de bal van de doellijn te werken.  

    Hierna zakte het niveau van de wedstrijd terug en hadden beide teams moeite de bal lang in de ploeg te houden. Be Quick kwam echter niet in grote problemen. De sportieve wedstrijd ontwikkelde zich meer naar een strijd met veel duels met regelmatig onderbrekingen. Tien minuten voor het eindsignaal was Gert Jan Koopmans er helemaal doorheen en op weg naar het RWF doel. Hij leek te worden gehaakt maar arbiter Boers oordeelde dat van een overtreding geen sprake was. Zo bleef de spanning in de wedstrijd tot in blessuretijd, al vielen er geen grote kansen meer te noteren en kon Be Quick uiteindelijk de drie punten bijtekenen.

    Het blijft bijzonder spannend in Klasse 3B. Be Quick staat nu op de 7e plaats, maar het verschil met de 10e plaats (nacompetitie) is slechts drie punten en de marge met de 13e plaats (degradatie) is vier punten. De verwachting is dat, behalve het kampioenschap, de beslissingen in deze klasse laat in het seizoen zullen vallen. Er is voor veel clubs nog genoeg om voor te spelen in de klasse.

    De competitie gaat op 6 april verder voor Be Quick Dokkum met een thuiswedstrijd tegen SC Franeker. Voor iedereen bij de Dokkumer club gaat het vizier nu eerst richting komende zaterdag 30 maart voor de bekerkwartfinale op het Tolhuispark tegen eersteklasser d’ Olde Veste’54 uit Steenwijk. Meer informatie over de activiteiten rond deze wedstrijd komende week op de socials en site van Be Quick Dokkum.