• VV Dokkum verrast vriend en vijand

  Een vakkundige organisatie, geweldige kantine-toppers, 110 vragen over van alles en nog wat en van inkoppertjes (‘welke eredivisietrainer werd dit seizoen het eerste ontslagen?’) tot hersenkrakers (het spelerspaspoort van Willy Carbo), zoute sticks op tafel en bovenal een zaal vol kennis, verdeeld over 25 enthousiaste teams. Zomaar wat ingrediënten voor een zeer geslaagde Grote Be Quick Pubquiz.

  De spanning was tijdens de hele pubquiz om te snijden. Op elk front werd gestreden. De koplopers bleven vrijwel continu binnen slechts 2 punten van elkaar. Een enorme subtop streed om plek 3. Niemand wilde laatste worden. En de dames van de teams Nazitters 1, Nazitters 2 en Nazitters 3 hadden hun eigen persoonlijke competitie.

  Bij het ingaan van de laatste ronde verdedigden de mannen van Dokkum 18+ (ook bekend onder de naam ‘Vrientema’) een voorsprong van slechts 1,5 punt op de Be Quick 4 Legends. Dokkum 18+ hield stand en de mannen van teamcaptain Sybren Oegema mochten zich kronen tot winnaars van de Grote Be Quick Pubquiz.

  Team Tarzan, met onder andere de hoofdtrainer in de gelederen, wist na een zinderende eindsprint beslag te leggen op de derde plek. De complete top 10:

  1. Dokkum 18+ 85,5
  2. Be Quick 4 Legends 80
  3. Team Tarzan 72,5
  4. Dor is gek jonge heu 72
  5. De Herbstmeisters 71,5
    Nimst eem twa mei 71,5
  7. Scorende Witte Monster 71
  8. De Hoekies 70
  9. KNVBier 69,5
    Voorheen 's t Zeuvende 69,5