• Be Quick verliest bekerwedstrijd van Broekster Boys

  1 sep 2019
 • Na een drietal oefenwedstrijden mocht Be Quick in Damwoude aantreden tegen buurman Broekster Boys. Onder tropische weersomstandigheden was de thuisclub in beide helften één keer trefzeker. Be Quick scoorde niet, zodat de wedstrijd eindigde met een 2-0 winst voor Broekster Boys.

  De wedstrijd was nog geen minuut oud toen het eerste doelpunt al een feit was. Hedgar Hoekstra werd op rechts goed aangespeeld en hij was direct uitermate effectief, 1-0. Broekster Boys begon sterk en zette de Dokkumers flink onder druk. Een goed schot van Jos Regnerus betekende bijna 2-0, maar de bal verdween naast het doel van Eelke Kooistra. Halverwege de eerste helft kwam Be Quick beter in de wedstrijd en was er al vrij snel meer evenwicht. Jan Jaap de Boer schoot bijna de 1-1 binnen via een uitstekend genomen vrij trap. Vlak voor rust werd de thuisclub nog gevaarlijk, maar Kooistra tikte de inzet vakkundig over het doel.

  Na de rust kwam Broekster Boys al na zes minuten op 2-0. Jonathan Sabuni schoot raak uit een voorzet vanaf links van Hedgar Hoekstra. In de periode daarna werden er opvallend weinig kansen gecreëerd. In de opbouw ging er bij beide teams nogal wat mis en werd er veelvuldig balverlies geleden.

  De goed spelende Aron Beintema werd namens Be Quick gevaarlijk met een mooi afstandsschot. Een kwartier voor het einde leek Be Quick de aansluitingstreffer te kunnen maken. Gert Jan Koopmans (net één minuut in de wedstrijd) werd onderuit getikt in de zestien en eiste direct de bal op voor de toegekende strafschop. De goed ingevallen Koopmans schoot echter teleurstellend naast en verzuimde daarmee een mogelijk kantelpunt in de wedstrijd te bewerkstelligen.

  Daarna kabbelde de wedstrijd naar het einde en beide teams kwamen niet meer tot echte kansen.

  Be Quick miste in deze wedstrijd een vijftal ervaren spelers, waardoor een groep jonge talentvolle selectiespelers leerzame speelminuten kreeg van de nieuwe trainer Dick Sangers.

  De komende twee weken volgen opnieuw bekerwedstrijden. Op zaterdag 21 september start de competitie met een uitwedstrijd tegen Veenwouden.

  Meindert van der Schaaf.