• Bonifatiuscup 2019

  Donderdag 30 mei en vrijdag 31 mei 2019 werd in het Tolhuispark in Dokkum de vierde Bonifatiuscup voor U13 en U15 teams georganiseerd. Maar liefst 32 teams met begeleiding en aanhang waren twee dagen actief in Dokkum. Het toernooi is een samenwerking tussen CSV Be Quick Dokkum en VV Dokkum.

  Deelnemers: mix uit buitenland, regio en elders uit Nederland
  De Bonifatiuscup is een internationaal tweedaags jeugdvoetbaltoernooi voor U13 en U15. Het organisatieteam was er ook bij de vierde editie in geslaagd een prachtig deelnemersveld samen te stellen. De vaste deelnemers uit de zustersteden Fulda (Duitsland) en Crediton (Engeland) waren er wederom bij. Ook de deelname van Sportlust ’46 uit Woerden, Bon Boys uit Haaksbergen en CJVV uit Amersfoort is inmiddels een mooie traditie aan het worden. SVF Cothen uit de gemeente Wijk bij Duurstede was er voor het eerst bij. Met de deelname uit Wijk bij Duurstede is er, net als bij Woerden, ook binnen Nederland gebruik gemaakt van de verbinding die er vanuit historisch perspectief is met Bonifatius. AVV Swift (Amsterdam), VV Balk, SC Bolsward, VV Buitenpost, LAC Frisia 1883 (Leeuwarden), SC Joure, VV Kollum, VC Trynwâlden (Oenkerk), Velocitas 1897 (Groningen) en VV Zwaagwesteinde waren de overige deelnemers.

  Meer dan voetbal
  De Bonifatiuscup is meer dan voetbal. De meeste teams overnachten in de sporthallen in Dokkum en een aantal teams heeft zelf een overnachtingsplaats geregeld. Er is daarnaast een penalty contest, een opening en huldiging met veel ‘extra’s’ en onder meer een gezamenlijk ontbijt, diner plus een avondactiviteit voor alle teams. Ook is er op donderdag een avondactiviteit voor meereizende staf, ouders en supporters, zodat deze groep ook kennismaakt met Dokkum en de regio.

  Op naar het lustrum in 2020

  De volgende editie van de Bonifatiuscup is op donderdag 21 mei (Hemelvaartsdag) en vrijdag 22 mei 2020. In het najaar van 2019 start de inschrijving. Contact: info@bonifatiuscup.nl.

   Kijk naar de video impressie

  De organisatie van de Bonifatiuscup heeft een video laten maken van het voetbaltoernooi en alle activiteiten rond het toernooi. Het resultaat zie je hier: https://youtu.be/KCukS3NZz-0

   Hieronder vind je verschillende foto albums van de editie van 2019 en nieuwsberichten.

  Lees hieronder alle nieuwsberichten:

   Zie ook de Facebookpagina van de Bonifatiuscup: https://nl-nl.facebook.com/bonifatiuscupdokkum/