• Broekster Boys wint bekerduel van Be Quick Dokkum

  17 sep 2022
 • Be Quick heeft de bekerderby tegen buurtgenoot Broekster Boys met 0-4 verloren. De uitslag was geflatteerd, maar de winst was verdiend. Broekster Boys, al vijf jaar eersteklasser, oogde als team iets meer ervaren, liet dat ook qua veldspel zien en wist op de juiste momenten toe te slaan. Het team van trainer Patrick Zwart pakte daarmee de derde bekerwinst op rij.

  In de eerste twintig minuten had Broekster Boys een licht overwicht en al na zeven minuten kwam Lucas Peterson vrij voor keeper Lolke Dijkstra. De sluitpost pakte de slap ingeschoten bal van de wat beduusd ogende aanvaller. Ongeveer halverwege de eerste helft kwam er duidelijk meer evenwicht in de wedstrijd en Be Quick zocht steeds meer de aanval. Een mooie hoekschop van Gert Jan Koopmans werd net gemist door de inkomende Remco de Graaf. Robin de Jong kreeg na een mooi opgezette aanval een schietkans, maar zijn inzet werd gepareerd. Tien minuten voor rust kwamen de gasten op 0-1 na aarzelend optreden in de Be Quick defensie. Bauke-Jan Douma strafte dat resoluut af. Vlak voor rust moest Be Quick keeper Lolke Dijkstra nog redding brengen bij een gevaarlijke situatie vanaf de linkerkant.

  Na de rust kreeg Be Quick al heel snel een tweede tegentreffer te verwerken. Het was de goed doorzettende Jan Tijtsma die profiteerde van onvoldoende ingrijpen in de Be Quick verdediging, 0-2. Be Quick probeerde het tij te keren. Een mooie passeeractie van Gregory Daraji vlak bij de achterlijn werd gevolgd door een voorzet op maat, die rakelings naast werd gekopt door aanvoerder Rudmer Loonstra. Dat was jammer, want de fraaie actie had de aansluitingstreffer kunnen zijn.

  Broekster Boys wist halverwege de tweede helft de wedstrijd in een tijdsbestek van tien minuten definitief te beslissen. Het was de uitblinkende middenvelder Jos Regnerus die tweemaal raak schoot en daarmee de 0-4 voorsprong op het scorebord zette. In de slotfase was Be Quick nog dicht bij een treffer. Een prachtige actie van Danny Post eindigde bij Gert Jan Koopmans, maar de ingeschoten bal ging net voorlangs. Zo bleef het 0-4.

  Broekster Boys gaat verder bekeren, maar een paar uur later bleek dat ook Be Quick de knock-out fase gaat meemaken. Sint- Annaparochie verraste Stiens en via een beter doelsaldo gaat Be Quick nu toch door.

  Zaterdag begint de competitie voor Be Quick met de uitwedstrijd tegen Marum.

   

  Meindert van der Schaaf