• DoDaDo wint in spannende wedstrijd van Be Quick

    18 jun 2022
  • Een zonovergoten Tolhuispark voor de jaarlijkse wedstrijd van DoDaDo tegen een sterk team van Be Quick Dokkum. Het vele publiek langs de lijn werd verwend met een aantrekkelijke wedstrijd. Door het zware programma van DoDaDo in de maand juni werd er op het hoofdveld iets minder dan tweemaal dertig minuten gespeeld.

    In de eerste helft waren beide teams aan elkaar gewaagd. Be Quick nam de leiding, maar DoDaDo kwam al snel langszij. Daarna golfde het spel op en neer en was het een wonder dat er slechts zes doelpunten vielen. Het tempo op het hoofdveld was erg hoog en beide teams speelden met veel energie. De ruststand was 3-3 en beide coaches waren wel tevreden over de inzet, maar niet over de tussenstand.

    In de tweede helft probeerden de trainer/coaches hun teams verdedigend compacter te laten spelen, maar vielen er nog meer doelpunten dan in de eerste helft. Nadat DoDaDo terecht een 3-5 voorsprong nam, wist Be Quick terug te komen tot 5-5. Daarna was het erg spannend tot de stand van 7-7. DoDaDo kreeg een levensgrote kans op de voorsprong, echter het schot op doel ging hoog over. Terwijl Be Quick opgelucht adem haalde, was die opluchting van korte duur. DoDaDo maakte na een sterke aanval 7-8 en hielden deze voorsprong overtuigend vast tot aan het eindsignaal.

    De bezoekers van DoDaDo vierden de overwinning op het terras en in de kantine van Be Quick met patat en andere versnaperingen. daarnaast kregen de spelers/sters allemaal een Be Quick bal met Bidon De thuisclub moest zich tevreden stellen met het goede spel en de mooie doelpunten. Maar het verlies was zuur en hopelijk kan Be Quick volgend jaar een beter resultaat neerzetten. Er kan niettemin worden teruggekeken op een sportieve wedstrijd waarbij het publiek werd verwend door veel fraaie doelpunten.