• Enerverende wedstrijd tussen Kollum en Be Quick in blessuretijd beslist

  7 mei 2022
 • Be Quick Dokkum en Kollum maakten er zaterdag een zeer aantrekkelijke wedstrijd van. Beide teams speelden aanvallend en waren prima aan elkaar gewaagd. De wedstrijd leek te eindigen in een gelijkspel, maar Kollum sloeg in de extra tijd toe en deed daarmee prima zaken in de race om het kampioenschap.

  De eerste kans was voor Be Quick. De snelle Anko Talman mikte op de korte hoek, maar zag de keeper op zijn weg. Be Quick had een klein overwicht en spits Rudmer Loonstra kreeg een kansje vanuit een moeilijke hoek. Een prachtige aanval over links leverde opnieuw gevaar op. Rudmer Loonstra verlengde de bal op subtiele wijze op de vrijlopende Piet Raap, maar de aanvoerder zag zijn inzet worden gepareerd door keeper Andries Dijkstra. Kollum kwam na bijna een half uur spelen op voorsprong na een snelle aanval over rechts. Gerard van Zonneveld snelde de zestien binnen en tikte net op tijd richting Joop Pijnacker, die vervolgens doeltreffend uithaalde, 1-0. De topschutter van Kollum was even later weer dicht bij een treffer, maar zijn kopbal belandde naast het doel.

  Na de rust was er tot twee keer toe dreiging voor het doel van de Dokkumers, maar heel gevaarlijk werd het niet. Na ruim twintig minuten redde Be Quick keeper Niels Kuperus bij een hoge bal vanaf de linkerkant. Benjamin Zondervan was daarna koppend gevaarlijk in kansrijke positie, maar de juiste richting ontbrak. Be Quick nam het initiatief over van de thuisclub en werd via spits Rudmer Loonstra gevaarlijk na goed voorbereidend werk van de sterk spelende Anko Talman. Be Quick bleef hard werkend op zoek naar de gelijkmaker en die kwam er ook. De zeer actieve en goed spelende Friso Sterrenburg opende uitstekend op aanvoerder Piet Raap, die vanaf links de bal voor het doel bracht. Anko Talman was er als de kippen bij en tekende voor de gelijkmaker, 1-1. Be Quick had de verdiende treffer en zette aan voor een slotoffensief. Ondertussen moest het goed opletten, want Kollum was in de tegenaanvallen gevaarlijk. Zo golfde de wedstrijd op en neer en was als kijkspel uiterst spannend en aantrekkelijk.

  In de laatste minuut van de reguliere speeltijd kreeg Be Quick de ultieme kans op de winnende treffer. De bal kwam over de verdediging van Kollum bij Piet Raap en deze kwam oog in oog met de keeper, die de iets te zachte inzet van Raap met de grootst mogelijke moeite wist tegen te houden. De prima leidende scheidsrechter Vincent Buitenhuis liet nog een vijftal minuten doorspelen vanwege de blessuretijd en in de allerlaatste minuut sloeg Kollum alsnog toe. Vanaf links bereikte Benjamin Zondervan de achterlijn en zijn voorzet bereikte de inkomende Randy van Malsen, die de bal achter keeper Kuperus liet verdwijnen, 2-1. Een mooie driepunter voor de thuisclub, die uiteraard uitbundig werd gevierd. Be Quick had qua veldspel zeker een puntje verdiend en mag zich nu richten op de volgende klus op dinsdagavond a.s. in en tegen Marum. Dat belooft opnieuw een mooie wedstrijd te worden.

  Meindert van der Schaaf