• Familie Zondervan doneert trainingsballen aan jeugd Be Quick Dokkum

    20 okt 2019
  • “Ballen in plaats van bloemen”. Het was de nadrukkelijke wens van Douwe Zondervan, uitgesproken op zijn ziekbed. Het voormalig Hoofd Jeugdopleiding van Be Quick Dokkum overleed afgelopen april op 56-jarige leeftijd na een niet te winnen strijd tegen kanker.  

     Woensdag 16 oktober j.l. waren zijn vrouw Trudy en dochter Lyanne aanwezig op het Tolhuispark in Dokkum. Zij doneerden een set prachtige trainingsballen aan Be Quick, die dankbaar in ontvangst werd genomen door de spelers en begeleiding van het JO13-2 team en het bestuur.

    Ook de jeugd van FVC, SC Veenwouden, VV Minnertsga, VV GAVC, Leeuwarder Zwaluwen en VV Rijperkerk krijgt een set trainingsballen overhandigd van de familie. Bij al deze clubs was Douwe bij als trainer, jeugdtrainer, bestuurslid of anderszins actief.

    Douwe was in het seizoen 2015-2016 Hoofd Jeugdopleiding (HJO) bij Be Quick Dokkum. Hij was daarmee de eerste HJO bij de club. Helaas stopte hij na één seizoen, omdat hij het werk als HJO niet kon combineren met zijn nieuwe baan. We herinneren hem als een markante en uitgesproken persoonlijkheid. Douwe was enorm gedreven, zeer sportief en beschikte over een enorme hoeveelheid voetbalkennis, mede door zijn ervaring in het Betaald Voetbal. We hebben hier veel van geleerd. Het werken met de jeugd gaf het voetbaldier Douwe Zondervan altijd enorm veel plezier en energie. Hier lag de kiem van het prachtige gebaar om de trainingsballen te doneren aan de jonge voetballers en voetbalsters. In gedachten voetbalt Douwe nog steeds mee met onze jeugd….