• FC Lewenborg en SV Bon Boys winnaars Bonifatiuscup 2021

  4 jul 2021
 • Afgelopen zaterdag 3 juli was een feestelijk Tolhuispark in Dokkum het toneel van de jubileumeditie van de Bonifatiuscup. FC Lewenborg uit Groningen bij de U15 en SV Bon Boys uit Haaksbergen bij de U13 legden beslag op de felbegeerde Bonifatiuscup. VV Kollum presteerde knap met een 3e plaats in beide leeftijdscategorieën. De penaltycontest werd gewonnen door WVV 1896 uit Winschoten.

  De echte winnaars

  Maar achteraf was er maar één conclusie: de echte winnaars van deze 5e editie waren alle jeugdspelers en het publiek. Er werd echt onder stralende omstandigheden genoten van het topvoetbal en de beleving rond de velden. Er was lang uitgekeken naar deze editie en het wachten werd beloond. Als één van de weinige grotere jeugdtoernooien kon de Bonifatiuscup 2021 toch door gaan.

  Opening door burgmeester Johannes Kramer

  Zaterdagochtend om 9:00 uur stonden 24 teams te trappelen op het hoofdveld van Be Quick Dokkum om los te gaan. Burgemeester Johannes Kramer opende op enthousiaste wijze het toernooi. Hij deed dit na een fraai optreden van free style voetballer Finn Eekkerk uit St Annaparochie. Na deze kunsten was het aan de deelnemende teams. De poulewedstrijden gingen hierna meteen van start. De vier velden op het Tolhuispark waren vanaf dat moment de hele dag bezet. Volgende de traditie van de Bonifatiuscup spelen alle teams poule- en knock out wedstrijden volgens de formule van de Champions League.

  Hele dag beleving

  Voetbalbeleving: daar draaide het de hele dag om op het Tolhuispark in Dokkum. Naast de ‘echte’ wedstrijden was er een penaltycontest voor de teams. En rond de finales was er veel extra’s met muziek, rook en  een spetterend optreden van Dance Factory Dokkum. Ook werd er rond het middaguur een lunch geserveerd voor de teams, werd er de hele dag ranja en fruit geserveerd en was er hamburgerverloop op het terras. De muziek werd verzorgd door All Yours Karaoke Events.

  Veel spanning in eindfase toernooi

  Na de poulewedstrijden konden vanaf 13:00 uur alle teams in de kwarfinales aan de bak. Er werd fel gestreden en prachtige matches op de mat gelegd. Regelmatig moesten wedstrijden met strafschoppen worden beslist. Bij de U13 waren beide halve finales bijzonder spannend en eindigden beide met strafschoppen. SV Bon Boys versloeg VV Zwaagwesteinde vanaf de stip en Be Quick Dokkum won zo van VV Kollum.

  De finale U13 tussenSV Bon Boys en Be Quick Dokkum werd een spektakel. Be Quick Dokkum kwam in de eerste helft op voorsprong maar Bon Boys wist de achterstand knap om te buigen en trok de overwinning over de streep. Na de zege in 2017 heeft SV Bon Boys U13 nu twee Bonifatiuscups in de prijzenkast staan.

  De laatste wedstrijd van de dag was de U15 finale tussen FC Lewenborg en VV Balk. FC Lewenborg had in de halve finale VC Trynwâlden verslagen na strafschoppen en VV Balk versloeg VV Kollum met 2-0. Na een prachtige opkomst op het hoofdveld van beide teams was FC Lewenborg in de finale met 2-0 te sterk voor de Balksters en won zo voor de eerste maal de Bonifatiuscup. Be Quick Dokkum won de Europa League bij de U15 na winst in de finale tegen HS’88 tegen Hoogezand.

  Op naar tweedaagse editie van 2022

  Alle teams kregen bij de slotceremonie de toernooivaan en medailles uitgereikt door Miss Beaty of Friesland Alysha Bunicich. Speciale aandacht en grote dank werd uitgesproken voor de clubscheidsrechters en de scheidsrechters van scheidsrechtervereniging NWF die de 72 wedstrijden prima hebben geleid. De winnende teams werden getrakteerd op confetti, vuurwerk en muziek.

  De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagd toernooi en maakt zich op voor de editie van 2022 op 26 mei (Hemelvaartsdag) en 27 mei 2022. Dan komen de clubs uit de zustersteden Fulda en Crediton ook weer naar Dokkum. De Bonifatiuscup is een gezamenlijk initiatief van CSV Be Quick Dokkum en VV Dokkum.

  Via de volgende link kom je bij de toernooipagina met alle uitslagen, verslagen, nieuwsberichten en foto albums van de Bonifatiuscup 2021: https://www.bequickdokkum.nl/alles-over-de-bonifatiuscup-2021

   

  Zie ook de Facebookpagina van de Bonifatiuscup: https://nl-nl.facebook.com/bonifatiuscupdokkum/