• Ons bereikte afgelopen week het droevige bericht van het overlijden van ons erelid en voormalig voorzitter Koos Wuijster. Met zijn overlijden verliezen we een bijzonder sympathieke Be Quicker met een grote staat van dienst bij onze club. Wij zijn Koos daar nog steeds bijzonder erkentelijk voor.

  Koos Wuijster was een Be Quicker in hart en nieren en heeft enorm veel gedaan voor onze vereniging. In de jaren 80 was hij jeugdvoorzitter en leider van de A-junioren. Hij werd in 1988 voorzitter van onze vereniging, een functie die hij zeer actief en maar liefst 16 jaar heeft ingevuld. 

  Tijdens zijn voorzitterschap beleefde de club een bloeiperiode binnen en buiten de lijnen. Zowel de Heren als de Vrouwen stoomden op naar de top van het amateurvoetbal. Vele vrijwilligers zetten de schouders eronder. Koos stond er middenin. Met zijn ambitie en zijn professionele en betrokken aanpak kon Be Quick zich geen betere voorzitter wensen. Be Quick 1 speelde vele spannende wedstrijden tegen topteams. Bekend is het verhaal dat Koos van de spanning tijdens een aantal wedstrijden het complex verliet en op het parkeerterrein van het Tolhuispark bivakkeerde tot de wedstrijd was afgelopen. Het toonde zijn enorme betrokkenheid bij het voetbal en de club.

  Als voorzitter gaf hij als onderdeel van de sponsorcommissie een echte impuls aan de sponsoring van de club. De eerste sponsormap kwam uit de hand van de commissie met Koos. In 1990 verscheen ook de eerste presentatiegids van de club. Samen met Willy de Groot was Koos eind jaren 80 de drijvende kracht achter de meerjarige uitwisseling met de club Evona Chrudim uit Tsjechië, waar vele Be Quickers prachtige verhalen en belevenissen aan hebben overgehouden. Koos maakte zich als voorzitter populair bij het reisgezelschap met de uitspraak “Kein Problem”, een uitspraak die ook nadien nog veelvuldig ter tafel kwam.

  Koos woonde lange tijd vlak naast het Tolhuispark en was vele dagen van de week op de club te vinden. Ook zoon Finn was jarenlang als talentvol jeugdspeler actief op het Tolhuispark. Tijdens de ledenvergadering van november 2004 nam Douwe van der Schaaf de voorzittershamer over van Koos. Koos werd tijdens dezelfde vergadering samen met Wieger Bakker benoemd als erelid. De familie Wuijster was inmiddels naar Hardegarijp verhuisd. Na zijn voorzitterschap was Koos onder meer actief binnen onze club als lid van de Technische Commissie.

  De laatste jaren had hij te kampen met afnemende gezondheid. Koos was voor zijn mobiliteit afhankelijk van een rollator en het communiceren ging moeilijker. Desondanks was hij nog regelmatig aanwezig bij thuiswedstrijden van ‘het eerste’. Hij reed dan met Hans Driessen mee uit Hardegarijp en kwam vaak langs in de bestuurskamer. Hij vroeg dan steevast aan de aanwezigen om de tussen- en eindstanden van de andere velden. Koos noteerde de standen dan keurig in het programmaboekje.  

  Het laatste bezoek aan de club was al weer een tijdje geleden. Op 6 oktober j.l. overleed Koos op 81-jarige leeftijd. De rouwadvertentie van de familie opent met een mooie tekst van de Groninger dichter en zanger Ede Staal: “ ’t Het nog nooit nog nooit zo donker west; of ’t wer altied wel weer licht”. De familie omschrijft hun Koos als een lieve man, fantastische vader, geweldige opa en onze optimist.

  Wij wensen de familie en nabestaande heel veel sterkte met dit verlies.

   

  Algemeen Bestuur CSV Be Quick Dokkum