• Jeugdafdeling Be Quick compleet kledingpakket dankzij Nutma Schilders en BKS Elementen

  25 dec 2022
 • DOKKUM De volledige jeugdafdeling van voetbalvereniging Be Quick-Dokkum is de afgelopen periode in een nieuw presentatiepak gezet. Na vijf seizoenen heeft de club nieuwe tenues, dankzij een tweetal betrokken sponsoren: Nutma Schilders en BKS Elementen.

  Goede sportkleding is voor spelers essentieel om soepel te kunnen bewegen en optimaal te kunnen presteren. Voor voetbalclubs speelt de kleding ook nog een andere rol: het bepaalt de uitstraling van de club. Bij veel clubs hebben alleen de selectieteams mooie kleding, pakken en tassen met het logo van hun teamsponsor.

  Be Quick heeft met dank aan sponsoren haar volledige jeugdafdeling een compleet kledingpakket kunnen verstrekken. In 2021 een clubshirt, short en kousen en recent een presentatiepak. De naam van BKS Elementen prijkt op de presentatiepakken van alle meisjes teams en Nutma Schilders sponsort de overige teams.

  “Toen Be Quick ons benaderde voor de sponsoring van presentatiepakken waren we meteen enthousiast. Wij sponsoren een gevarieerd aantal verenigingen, die met name op lokaal en regionaal niveau actief zijn. We vinden het belangrijk dat de jeugd van deze verenigingen hun sport zonder belemmeringen kan uitvoeren en verbinden daarom graag onze naam aan de jeugdafdeling van Be Quick. We vinden de pakken prachtig en de uitstraling die het geeft, daar genieten we volop van. Hoe leuk is het om op zaterdagochtend regelmatig jeugd tegen te komen die trainingspakken draagt met onze naam erop. Zichtbaarheid is niet ons enige doel, zoals gezegd vinden we het minstens net zo belangrijk dat het voetballen betaalbaar en toegankelijk is voor alle jeugdspelers, ongeacht hun (financiële) achtergrond” aldus Arnold Nutma van Nutma Schilders.

  Willy de Groot, voorzitter Be Quick; “Het bestuur van Be Quick heeft de afgelopen jaren bewust gekozen voor één uniform kledingpakket. Be Quick heeft als uitgangspunt dat we één club zijn. Meiden, jongens, vrouwen en heren kunnen allemaal op recreatief niveau en prestatiegericht bij Be Quick de voetbalsport beoefenen. Daarmee is Be Quick Dokkum één van de meest complete clubs in het Noorden. Het is een kwaliteit die we koesteren. We werken niet met verschillende afdelingen, maar zijn één club. Verschil mag er echter wel zijn tussen teams en spelers; we juichen dit toe. Maar verschillen mogen geen gevoel van ongelijkheid geven”.

  Het ledental van Be Quick Dokkum bestaat uit ongeveer 700 leden. Dit wordt vooral gerealiseerd door middel van een grote jeugdafdeling met ca. 30 (jongens, meiden en gemengde) teams. De club behoort hiermee tot een van de grotere verenigingen in Friesland. Er wordt veel aandacht besteed aan de jeugd, wat resulteert in een goede doorstroming van jeugd naar de A-selectie. Deze selectie is gemiddeld al zeer jong, maar er staan al weer nieuwe jeugdspelers klaar om het komende jaar toe te treden tot de A-selectie. Sinds kort speelt de gehele jeugdafdeling van de vereniging dus in exact hetzelfde tenue en gaan ze zaterdags voor en na de wedstrijd op pad in het nieuwe presentatiepak. Een fantastische uitstraling ieder weekend op het Tolhuispark en in de regio.