• De trainingen van de jeugd t/m O12 worden aankomend seizoen in een nieuw jasje gestoken. De stap om kennis te maken met het trainerschap wordt dit jaar enorm verkleind. Onder begeleiding kun jij als ouder of jeugdspeler de fijne kneepjes leren die komen kijken bij het begeleiden van de jongste jeugdspelers.

  Het plan
  Aan elke leeftijdscategorie is een trainer met organisatorische kwaliteiten en voetbalverstand gekoppeld. Deze trainer zet de training uit voor zijn categorie. Hierbij worden er verschillende onderdelen uitgezet waarbij jij als trainer kan helpen bij een specifiek onderdeel dat wordt aangeboden. Je hoeft dus niet een diplomatieke trainer te zijn. Juist niet! Wij zoeken een goedwillende ouder die geniet van jonge kinderen die aan het voetballen zijn.

  Inhoud van de training
  De teams van een leeftijdscategorie trainen tegelijkertijd. Dit houdt in dat bijv. de O9-1, O9-2 en O9-3 tegelijkertijd trainen. Door de gekoppelde trainer aan de leeftijdscategorie worden circa 3 oefeningen uitgezet, waarna af wordt gesloten met een partij. De ene training kan het zijn dat de teams met eigen spelers de training afwerken, terwijl de andere training de spelers door elkaar worden gehusseld en dus ook met spelers van andere teams komen te trainen. Van jou als trainer wordt verwacht dat je gedurende de training 1 onderdeel begeleidt, of dat je met het team van die dag van onderdeel naar onderdeel beweegt (rouleer systeem). Hierbij word je begeleid door de gekoppelde trainer van een specifieke leeftijdscategorie.

  De trainers
  O7 – Vacant
  O8 – Arjan Louwsma
  O9 – Eeltje Wiersma
  O10 – Remco Fennema
  O11 – Jordi van der Weg
  O12 – Alex Draijer

  Samenvattend
  Heeft het jou interesse om bij een van bovenstaande trainers te assisteren gedurende een training? Of heb je een vraag (wanneer de teams trainen bijvoorbeeld)? Toon je interesse door contact op te nemen met Jordi van der Weg, HJO onderbouw.
  Naar onze mening doe je jezelf, wellicht je zoon/dochter en de club er een groot plezier mee.

  Jordi van der Weg
  HJO onderbouw
  0615555542
  j.vanderweg@hotmail.com