• Be Quick Dokkum is een club die zich wil ontwikkelen op verschillende gebieden. Zo ook het gebied van de hoofd jeugdopleiding. Gedurende het seizoen 2021-2022 volgt onze HJO onderbouw, Jordi van der Weg, de cursus HO B vanuit de KNVB, wat staat voor Hoofd Opleiding B.

  Wat houdt deze cursus in? 

  De KNVB onderscheidt drie verschillende typen hoofd opleidingen: 

  • C: lokaal
  • B: regionaal
  • A: landelijk 

  Omdat de eisen voor toelating vanuit de club en de papieren van Jordi zelf voldoende zijn voor regionaal, is Jordi meteen ingestroomd voor de cursus B. Regio Noord en regio Oost zijn gecombineerd. In totaal volgen negen cursisten de cursus welke wordt gegeven door Wim van der Wal vanuit de KNVB. Deelnemende verenigingen zijn onder andere SV Zwolle, Elburger SC, RKSV NEO, Heerenveense Boys, JVZ Zuidwolde en dus ook Be Quick Dokkum.  

  In totaal zijn er 12 bijeenkomsten waarbij verschillende onderwerpen besproken die horen bij het hoofd opleidingschap. Theorie en praktijk worden tijdens de bijeenkomsten gecombineerd. De cursus wordt gegeven bij de deelnemende verenigingen. De locatie is elke keer elders. Zo is elke vereniging een keer de gastheer.  Onderwerpen als ‘jouw positie als HO, beleid binnen de vereniging, visie op (leren) voetballen, gespreks- en presentatietechnieken, leiddinggeven aan jeugdkader en organiseren van scholingen’ passeren de revue.  

  Naast de bijeenkomsten zelf aan de slag

  Naast deze leerzame bijeenkomsten mag je thuis aan de slag in de digitale wereld dat Dug Out heet. Dit is een online platform vanuit de KNVB. Het programma helpt je in kaart brengen wat je voor (personen binnen) de club kunt betekenen. Bovendien ben je bezig met een opdracht om het voetbalkader te verbeteren. Voor Jordi geldt dat hij bezig is om een speler volgsysteem te creëren, zodat we vanaf de jongste jeugd de ontwikkelingen van onze spelers bijhouden en monitoren.   

  De cursus wordt gefinancierd door Be Quick. De club vindt het belangrijk om zichzelf te ontwikkelen en professionaliseren. Jordi geeft aan dat er verschillend wordt gekeken naar de functie hoofd opleiding binnen de deelnemende verenigingen. De cursus geeft inzicht in hoe je de functie, met alles wat hier bij hoort, aan kunt vliegen. De ervaringen die er tot nu toe zijn opgedaan, maar die er zeker nog gaan komen worden binnen de vereniging gedeeld. De cursus sluit aan bij de ambities en doelen die Be Quick Dokkum heeft.

  We wensen Jordi dan ook nog veel succes bij de opleiding HO B!

  Wil jij je ook verder ontwikkelen?

  Heb je als trainer ook interesse je verder te ontwikkelen en/of een opleiding te volgen? Bespreek het met je Hoofd Jeugdopleiding in jouw voortgangsgesprek of vraag naar de mogelijkheden bij bestuursleden Sjoerd of Wim.

   

  Bestuur en jeugdbestuur Be Quick Dokkum