• Mark Bosma nieuwe hoofdtrainer Be Quick Dokkum

  6 jan 2020
 • Mark Bosma wordt met ingang van komend seizoen de nieuwe hoofdtrainer bij CSV Be Quick Dokkum. De in Mantgum woonachtige Bosma traint momenteel v.v. ’t Fean ’58 dat in dezelfde klasse als Be Quick uitkomt. Daarvoor was hij als hoofdtrainer werkzaam voor FVC, Leeuwarder Zwaluwen, Waterpoort Boys, FC Wolvega en LAC Frisia 1883. Hij volgt de huidige trainer Dick Sangers op die na het lopende seizoen vertrekt bij de Dokkumer club.

  Mark Bosma kijkt er naar uit: “Be Quick Dokkum is één van de grotere clubs in Fryslân, een club met naam en heeft me altijd getrokken. Er staat een talentvolle selectie en vanuit de jeugdopleiding komen er de laatste jaren goede spelers door. En de faciliteiten zijn hier natuurlijk uitstekend. Ik kijk ernaar uit!”.

  Be Quick Dokkum is ook erg content met de komende samenwerking. Bestuurslid Voetbaltechnische Zaken Sjoerd Radersma: “We hebben met een vertegenwoordiging van spelers, staf, bestuur en de Technische Commissie gesprekken gevoerd en Mark heeft een zeer goede indruk gemaakt. We zijn van mening dat hij uitstekend past bij onze club, onze ambities en de spelersgroep.”

  Het eerste herenteam van Be Quick Dokkum speelt momenteel in de 2de Klasse KNVB. De ambitie is in de komende jaren weer terug te keren naar de 1ste Klasse KNVB. De clubfilosofie om dat hoofdzakelijk met zelf opgeleide spelers te doen blijft daarbij fier overeind. Een stevige ambitie dus. Maar met het werken met zelf opgeleide jeugdspelers heeft Be Quick Dokkum een reputatie hoog te houden. Er zijn ook dit seizoen weer verscheidene spelers uit de JO19 ingestroomd in de A-selectie en ook in de oudere jeugdlichtingen zitten er weer talentvolle spelers aan te komen.

  Mark Bosma: “Ik vind het een uitdaging om deze talentvolle groep weer een stap verder te kunnen brengen. Tijdens de gesprekken heb ik al kennis kunnen maken met spelers en staf. Het waren erg prettige gesprekken. Be Quick heeft daarna ook goed doorgepakt en snel gehandeld.” Bosma weet dat werken als hoofdtrainer bij Be Quick Dokkum meer is dan alleen voor de A-selectie klaar staan. “Ik zal waar het kan ook meehelpen bij de jeugdopleiding. Daarnaast ken ik Be Quick als een grote maar ook warme club. Ik verwacht me hier snel thuis te voelen”.