• Beste leden,

  Nu de kantine nog tot zeker 1 september gesloten moet blijven, zit er voor ons niks anders op dan ook de geplande ledenvergadering van 24 juni uit te moeten stellen.  Deze zal nu in oktober plaatsvinden (de exacte volgt nog ).

  In deze ledenvergadering zullen wij u informeren over huidige financiële situatie. We laten de financiële effecten zien en ook welke maatregelen we al genomen hebben en wat eventueel nog nodig is. Ook zullen dan de jubilarissen van afgelopen seizoen worden gehuldigd. Weet je iemand, of ben je zelf, 25 of 40 jaar lid van de vereniging dan horen wij dat graag via secretariaat@bequickdokkum.nl.  Het jaaroverzicht van dit seizoen staat al klaar en zullen wij uiteraard dan ook tonen. Zijn er tussen nu en oktober toch beslissingen die wij aan de leden moeten voorleggen, dan zullen wij dat uiteraard, via de site, kenbaar maken.

  Achter de schermen draait de vereniging gewoon door, het bestuur heeft in deze toch wel bijzondere tijd bijna dagelijks contact met elkaar, maar dat is niet anders dan normaal. Ook al is er niet veel actie op de velden en in de kantine, toch gebeurd er nog veel. Toen de regering besloot tot een intelligente lockdown, moest er snel geschakeld worden tussen bestuur, jeugdbestuur, leiders en trainers. Er werd druk over en weer geappt en gemaild, er moesten berichten op de site komen en via social media probeerden we zoveel mogelijk iedereen te informeren.

  En toen was het stil, wanneer er weer gevoetbald mocht worden wist niemand. En hoe zou het met onze geliefde toernooien komen?  Dat waren hele pijnlijke beslissingen die genomen moesten worden. Geen gezelligheid, geen feestjes, geen barbeques….maar vooral geen voetbal op ons mooie complex. Onze prachtige nieuwe kantine zal deze zomer leeg blijven, hebben we weer geen vol jaar kunnen draaien, ja mensen, zoals gezegd, dat doet zeer !

  Ook financieel moest er nogal wat geregeld worden, samen met Kees, heeft onze penningmeester Taco zoveel mogelijk de schade proberen te beperken. Maar crisis is nog niet voorbij, zeker economisch niet.  

  Ondertussen zaten we wel met een kantine voorraad die over datum raakte, Robert heeft samen Rudolf via de site en social media de voorraad weten te verkopen aan de leden en wat over bleef hebben we aan de voedselbank geschonken.

  En toen kwam het bericht dat er vanaf 29 april weer getraind mocht worden, wat een feest ! Ook toen weer veel app verkeer, het jeugdbestuur, onder leiding van Marten, moest samen met het bestuur een protocol maken en verspreiden via jeugdbestuur aan de leiders en trainers. Er werden bordjes gemaakt en looproutes bedacht en afgelopen woensdag 29 mei kon de jongste jeugd weer trainen en een week later volgde de jeugd tot 19 jaar. En dan mogen ook eindelijk deze week de senioren weer trainen, natuurlijk wel onder strikte voorwaarden, maar het begin is er !

  Ondertussen zijn het jeugdbestuur en de HJO’s alweer druk bezig met het nieuwe seizoen en is Johan bezig om samen met de leiders de indelingen van de senioren teams rond te krijgen. De beide vlaggenschepen Dames 1 en Heren 1 zijn klaar voor het nieuwe seizoen, Sjoerd is hier, samen met de technische commissie druk mee bezig, er zullen hier en daar zullen nog wat wisselingen zijn, maar voor 1 september hebben we weer 2 prachtige selecties.

  Kortom, genoeg drukte voor een voetbalvereniging waar vanaf eind maart al geen wedstrijd is geweest en dat is bitter, want wat missen we jullie…wat missen we de gezelligheid, de drukke zaterdagen, de voetballers jong en oud, de ouders, de supporters.

  Maar we gaan voor september, nog even de lange zomer door en dan zal de bal weer rollen!

  Voor nu; Pas goed op elkaar en let een beetje op elkaar !

  Hartelijke groet,

  Namens het bestuur,

  Tricia van der Velde

   

  Heb je vragen aan het bestuur of een andere commissie? Aarzel niet en stel ze: secretariaat@bequickdokkum.nl