• Met ingang van dit nieuwe voetbalseizoen 2023-2024 is Justin Renkema gestart als Hoofd JeugdOpleiding (HJO) voor de leeftijdscategorieën O13-15, de middenbouw van onze jeugdopleiding. Samen met Jordi van der Weg (onderbouw) en Yko de Boer (bovenbouw) vormt Justin het driemanschap dat de primaire taak heeft om de trainers en coaches voetbaltechnisch te ondersteunen. Justin volgt daarmee Sipke Ausma op die gedurende het afgelopen seizoen HJO middenbouw was.

    Justin is geen onbekende binnen de Be Quick familie. In het verleden heeft hij gevoetbald bij Be Quick en sinds enkele jaren is hij jeugdtrainer bij onze vereniging. Dit jaar gaat hij tevens de opleiding Uefa-C volgen bij de KNVB. In het dagelijks leven is Justin docent op een basisschool hier in Dokkum.

    De functie van HJO is essentieel bij de ambities die staan beschreven in ons jeugdbeleidsplan. Het gaat om het versterken van en verder ontwikkelen van de kwaliteiten van trainers om zo een goede opleidingssituatie te creëren voor onze jeugdvoetballers. De begeleiding door de HJO’s aan trainers bestaat bijvoorbeeld uit het aanreiken van oefenstof, het bekijken van trainingen en wedstrijden en het geven van feedback en tips. Belangrijke leidraad bij hun ondersteuning zijn de opleidingskaarten die we per leeftijdscategorie hebben.

    Met het toevoegen van Justin aan de twee andere HJO’ers is deze groep weer op sterkte gebracht en zien we de toekomst met veel vertrouwen tegemoet.

    Wij wensen Justin veel succes en plezier bij het uitoefenen van zijn functie.

    Het Bestuur en Jeugdbestuur van Be Quick Dokkum