• Met ingang van het nieuwe voetbalseizoen 2024-2025 zullen Theo de Vries en Remco Fennema starten als HJO’s bij Be Quick Dokkum. Volgend seizoen zal Remco de onderbouw leiden en Theo zal zich richten op de bovenbouw. Dit tweetal heeft als primaire taak om de trainers en coaches voetbaltechnisch te ondersteunen. Zij zullen de taken overnemen van Jordi van der Weg, Justin Renkema en Yko de Boer, de drie HJO’s van afgelopen seizoen.

    Remco is zeker geen onbekende bij Be Quick. Op het moment speelt hij bij ons heren 1 en heeft hiervoor een aantal jeugdteams begeleid als jeugdtrainer. Dit jaar gaat hij tevens de opleiding Uefa-B volgen bij de KNVB.

    Theo de Vries is afkomstig van V.V. Dokkum en heeft daar jarenlange ervaring opgedaan als HJO. In het verleden heeft hij ook nog gevoetbald bij Be Quick, dus ook geen onbekende van de club. Theo zal zijn expertise volgend seizoen inzetten voor deze nieuwe uitdaging.

    De functie van HJO is essentieel bij de ambities die staan beschreven in ons jeugdbeleidsplan. Het gaat om het versterken van en verder ontwikkelen van de kwaliteiten van trainers om zo een goede opleidingssituatie te creëren voor onze jeugdvoetballers. De begeleiding door de HJO’s aan trainers bestaat bijvoorbeeld uit het aanreiken van oefenstof, het bekijken van trainingen en wedstrijden en het geven van feedback en tips. Belangrijke leidraad bij hun ondersteuning zijn de opleidingskaarten die we per leeftijdscategorie hebben.

    Wij wensen Remco en Theo veel succes en plezier bij het uitoefenen van deze functie.

    Het Bestuur en Jeugdbestuur van Be Quick Dokkum