• (Asser Boys Vr. 1 - CSV Be Quick Dokkum Vr. 1 uitslag 3-2)
   
  Een lange reis naar Assen vandaag. Na twee thuisnederlagen was Asser Boys de tegenstander. Asser Boys haalt de punten op hun eigen Lonerstraat, alleen koploper Helpman wist hier te winnen.
   
  Op het zware hoofdveld werd om 14.30 uur afgetrapt. Ondanks de vele blessures kon coach Wybe Pieter Zijlstra gelukkig weer beschikken over keepster Elise v.d. Linde en verdedigster Laudy Bouma. Beide ploegen kregen enkele mogelijkheden in de beginfase. De thuisploeg kreeg de eerste kans toen een schot op de lat belandde. In de twaalfde minuut kreeg Asser Boys een uitgelezen kans één op één met de keepster, maar Elise v.d. Linde redde knap. In de tegenstoot kreeg Be Quick net zo’n grote kans, maar ook in die situatie bracht de sluitpost redding.
   
  Daarna kreeg Be Quick het overwicht en bij een hoekschop van Simone Hofer werd ook gescoord, maar deze 0-1 werd tot verbazing van velen afgekeurd wegens buitenspel. De kansen voor Be Quick bleven komen, en een treffer kon niet uitblijven. In de 26e minuut werkte Asser Boys half weg en maakte Hinke Rozema hier goed gebruik van en maakte de 0-1. Nauwelijks twee minuten later werkte Be Quick niet goed weg en lag de 1-1 in het net. Daarna kreeg Be Quick diverse kansen om weer op voorsprong te komen. De beste mogelijkheid daartoe leek te komen via Hinke Rozema, die op snelheid de verdediging van Asser Boys achter zich liet. Zij leek op weg naar het doel van de thuisploeg, maar werd fors onderuitgehaald. Be Quick moest genoegen nemen met een vrije trap en 1-1 werd ook de ruststand.
   
  In de tweede helft was de eerste mogelijkheid voor Be Quick, Simone Hofer zag haar schot echter gered worden door de keepster. In de tegenstoot kon Be Quick de bal niet adequaat wegwerken en kreeg Asser Boys de mogelijkheid om uit te halen. De 2-1 was daarmee een feit en Be Quick moest nu in de achtervolging. Er kwamen mogelijkheden genoeg, maar het ontbrak aan de afwerking bij de bezoeksters. Anneke v.d. Meulen werd als verse kracht ingebracht. Rafaela Dijkstra viel geblesseerd uit, haar vervangster was debutante uit de MO-19, Silke Procee, die heel verdienstelijk inviel. Er werd met steeds meer risico gespeeld en daardoor kwam Asser Boys in de counter in de 80e minuut zelfs op 3-1. Be Quick probeerde met man en macht nog te scoren en in de 85e minuut volgde de beloning, toen Laudy Bouma van afstand de 3-2 maakte. De druk op het doel van Asser Boys werd groter en groter. Na nauwelijks 90 minuten floot de scheidsrechter af en bleef Be Quick met lege handen achter. Een gelijkspel was minimaal verdiend geweest, maar met nul punten moest worden afgereisd naar Dokkum.
   
  Zaterdag 7 december moeten de vrouwen van Be Quick weer eens drie terechte punten pakken. Dat moet dan gebeuren in de thuiswedstrijd tegen VVK Groningen. Op ons eigen hoofdveld wordt dan om 15.00 uur afgetrapt.
   
  Verslag: Remco Admiraal