• Ook online gezelligheid en strijd bij Be Quick Dokkum

  25 okt 2020
 • Afgelopen vrijdag 23 oktober organiseerde Be Quick Dokkum een Online Voetbalquiz. Het werd een gezellig avondje quizzen met veel Be Quickers thuis voor het scherm via Microsoft Teams en ook een aantal quiz- en voetballiefhebbers van buiten de club. Zo was team De Knoest uit Hoorn er ook bij, een tweetal dat is gespecialiseerd in voetbalquizzen. In zijn totaliteit was het deelnemersveld een prachtige mix van BQ stelletjes, papa met kids, vriendenteams, vrouwen en mannen en van jong en oud. Vanuit studio Tolhuispark waren quizmasters Marcel Dol en Sjoerd Radersma in retro gehuld om een veelheid aan breinbrekers, feitjes, makjes en inkoppers voor te leggen aan de teams.

  Na een test van beeld en geluid voor alle deelnemers schoot de quiz los om 19:30 uur en konden de teams aan de slag met 11 rondes: een combinatie van algemene rondes, PLUS rondes (doordenkers), audiofragmenten en portrettenrondes. Zo kwamen onder meer de volgende doordenkers langs: Welke vier spelers scoorden op twee eindtoernooien tegen Oranje? Wie verloor in ere- en eerste divisie een wedstrijd met 10-0? Wie speelde voor alle vier Limburgse profclubs? Wie was gedurende vier decennia international? Wat is de herkomst van onze clubkleuren? En een aantal meerkeuzevragen en ook zeker vragen die gemakkelijker waren en waar de meerderheid het juiste antwoord scoorde. En uiteraard werden de vragen ingeleid met enige achtergrond.

  Het ‘nakijkteam’ bestaande uit bestuursleden Kees Theissen en Tricia van der Velde hadden het er maar druk mee en ze werden met het vorderen van de avond steeds meer bedreven. Tijdens de pauzes steeg de spanning in de huiskamers als Kees Theissen zich steeds achter de camera posteerde en de tussenstanden doorgaf. De gezelligheid in de huiskamers nam overigens in de loop van de avond ook toe 😊. Dat was te zien en af en toe (als de microfoon ‘open’ mocht) te horen! Om circa 22.30 waren we door de 11 rondes heen.

  Een heuse shoot out moest de beslissing brengen tussen de nummers 2 en 3 van de quiz. Uiteindelijk bleek ‘Stijn Schaars’ de gamechanger in de shoot out en zo kregen we het volgende podium:

  1. De Knoest (uit Hoorn): Richard de Greeuw en Lucas Ursem
  2. Voorheen ‘t Zeuvende: Wilbert Wensink, Joop Bulthuis en Douwe van der Lei
  3. FC ‘t Hupke: Julia Ringnalda, Emma Admiraal en Marije Procee

  Zij gingen aan de haal met de Derbystar bal, een retrotenue van Be Quick Dokkum en een dinerbon aangeboden door De Waegh. Maar boven de prijzen en winnaars stond voor ons de gezamenlijke activiteit! We kijken terug op een erg leuke en geslaagde avond. Dank allen voor deelname! Voor herhaling vatbaar wat ons betreft!  #bequickspirit

  Het organisatieteam