• Prachtig feest bij Be Quick Dokkum tegen SC Cambuur

  Het was dinsdag een fraaie happening op het Tolhuispark in Dokkum. Be Quick speelde een benefietwedstrijd tegen SC Cambuur ten bate van de financiering van het nieuwe clubhuis. Vorig jaar werd de club opgeschrikt door een brand in de kantine. Met dank aan een geweldige inzet van het bestuur, de vrijwilligers/supporters en de sponsoren, werd het clubhuis helemaal weer opgebouwd en verfraaid. Er staat nu een fantastisch clubhuis waar de club heel trots op kan zijn.

  Bouwgroep Dijkstra Draisma (sponsor van SC Cambuur en ook van Be Quick) hielp de Dokkumers met een tijdelijke voorziening en realiseerde in 2019 de verbouw van het clubhuis. Het Dokkumer bedrijf Probo heeft geholpen met de inrichting en aankleding van het clubhuis en het totale complex.

  Topscheidsrechter Björn Kuipers zorgde in de namiddag voor een inspirerende lezing. De arbiter boeide de genodigden in theater Sense een uur lang met een prachtig verhaal, levendig gemaakt en verduidelijkt met beelden van grote internationale wedstrijden waarin hij leiding gaf. Hij schetste de competenties die belangrijk zijn voor samenwerking, leiderschap en verantwoordelijkheid in zowel de sport als in het bedrijfsleven. ‘Wees sterk als je sterk moet zijn, lief als je lief kunt zijn’. Prachtig waren de sportmomenten met de voetbaltoppers Ramos en Neymar en ook de zeer gewaardeerde samenwerking met zijn vaste assistent Erwin Zeinstra (Dronryp) wist hij treffend te verwoorden. Na de presentatie was er een gezellige bijeenkomst in Brouwerij Dockum, waar allerlei gasten en sponsoren, onder het genot van een hapje en drankje, konden napraten.

  De wedstrijd Be Quick – SC Cambuur werd ingeleid met een muzikaal optreden van het North Frisian Percussion Corps. Om acht uur mochten de elftallen aantreden onder leiding van het arbitrale trio bestaande uit Björn Kuipers en de assistent-scheidsrechters Erwin Zeinstra en Jermaine Lapar.

  SC Cambuur was, geheel volgens de verwachting, vanaf de eerste minuut dominant en dus veel aan de bal. Be Quick probeerde zo lang mogelijk de nul te houden en het slaagde daarin vrij goed. Pas na twintig minuten viel de openingstreffer van Mees Hoedemakers. De snelle en zeer balvaardige Ragnar Oratmagoen bezorgde de Be Quick verdedigers handen vol werk. Na een half uur spelen was hij iedereen te vlug af en scoorde hij met een mooie diagonaal in de verre hoek. Giovanni Korte bepaalde vanaf links de 0-3 ruststand. Na de rust werd door de trainers Dick Sangers en Sandor van der Heide volop gewisseld. Veel selectiespelers kregen speelminuten. SC Cambuur liep uit naar 0-8 via doelpunten van Giovanni Korte, Robert Mühren, Jamie Jacobs, Kai van Rijswijk en Werner Bouma. Be Quick kreeg nog een tweetal kansjes, maar het slaagde er niet in om de eretreffer op het scorebord te krijgen.

  Be Quick opent de competitie zaterdag met een uitwedstrijd in en tegen SC Veenwouden. SC Cambuur mag maandagavond aantreden in Eindhoven tegen Jong PSV. De ‘schwung’ zit er weer volledig in bij de Leeuwarders en het kan wel eens een heel mooi seizoen worden voor de geelblauwe formatie. Be Quick Dokkum is al jaren amateurpartner van SC Cambuur en beide clubs werken ook samen in de organisatie van clinics en voetbalkampen. Diverse jeugdspelers hebben al geacteerd in jeugdteams bij SC Cambuur en in de huidige selectie van Be Quick zitten ook spelers met een SC Cambuur verleden.

  Meindert van der Schaaf.