• Ruime bekerwinst voor Be Quick Dokkum tegen St. Annaparochie

  10 sep 2022
 • Be Quick kwam zaterdag tot een royale bekerwinst tegen zondag tweedeklasser St. Annaparochie. De gasten gingen met een 8-1 nederlaag naar huis en hoe vreemd het misschien ook klinkt, ze waren in het eerste kwartier van de wedstrijd de bovenliggende partij, maar toen Be Quick de smaak te pakken had, werd het nog voor rust 4-0.

  Be Quick had een hele stroeve start en liet zich vrij ver terugdringen door St. Annaparochie. De gasten speelden op de helft van Be Quick, maar lieten na het overwicht uit te drukken, in een op dat moment wel verdiende treffer.

  Na bijna twintig minuten kwam Be Quick op voorsprong. De sterk spelende Gregory Daraji werd aangetikt in de zestien en aanvoerder Rudmer Loonstra schoot de toegekende strafschop koelbloedig binnen. Dat moment was belangrijk in de wedstrijd, want Be Quick begon beter te voetballen en de gasten kwamen steeds meer onder druk. Na een mooie aanval was Rudmer Loonstra al dicht bij 2-0. Hij ontving de bal van de prima opgekomen Johan Mulder, maar helaas verdween de bal net naast de paal. De 2-0 liet echter niet lang op zich wachten. De sterk spelende Johan Mulder bracht Koen Visser in stelling en dien schot verdween vanaf twintig meter in de rechterhoek. De 3-0 voorsprong ontstond na een mooie hoekschop van Gert Jan Koopmans. Gregory Daraji krulde de bal fraai in de rechterbovenhoek. Een fraai één-tweetje tussen Rudmer Loonstra en Gert Jan Koopmans eindigde in een treffer van Gert Jan Koopmans en daarmee werd de 4-0 ruststand bereikt.

  In de tweede helft kwamen de gasten uit St. Annaparochie tot een kleine opleving onder leiding van aanvoerder Danny Kamstra en het kreeg ook enkele kansjes. Na een kwartier voerde Be Quick de druk weer op en na een assist van uitblinker Gert Jan Koopmans schoot de goed ingevallen Robin de Jong de 5-0 binnen. Rudmer Loonstra scoorde de zesde treffer na een handig aangevertje van Koopmans en de ingevallen William Bakker tekende voor 7-0. Bij Be Quick was kort daarvoor Danny Post binnen de lijnen gekomen na een maandenlange afwezigheid vanwege een blessure.  

  In de slotfase deed St. Annaparochie nog iets terug met een doelpunt van Jorn de Jong. Be Quick had het laatste woord, want Hidde Reitsma bepaalde de eindstand op 8-1.

  Zaterdag speelt Be Quick de derde bekerwedstrijd uit de poule. Op het Tolhuispark is Broekster Boys de tegenstander. Dat belooft een hele mooie wedstrijd te worden, die meestal wordt bijgewoond door veel supporters van beide clubs. Bij winst gaat Be Quick verder in de bekerstrijd.

  Meindert van der Schaaf