• Sjoerd is scheidsrechter bij Be Quick en een bekend gezicht bij de club.
  Nog niet zo heel lang geleden is hij geconfronteerd geworden met nierfalen. Nieren zorgen dat afvalstoffen in het lichaam gefilterd worden ervoor en overtollig water uit het bloed halen. Daarvoor zijn verschillende behandelingen nodig om de kwaliteit van leven te behouden.

  Misschien wel de beste behandeling voor nierfalen is niertransplantatie. Hierbij wordt een gezonde nier getransplanteerd in de ontvanger, in dit geval Sjoerd. Op dat moment kan hij een weer normaal leven leiden, zonder de intensive nierdialyse.
  Een pittige operatie en na-behandeling.

  Maar niet alleen het fysiek zware proces speelt een rol, maar geestelijk is het ook een zware weg. Niet alleen voor Sjoerd maar ook voor vrouw en kinderen. Ondersteuning van de club waar hij zo veel tijd en energie in stopt is wel op zijn plaats. Het is belangrijk dat hij zich gesteund voelt tijdens het traject waar hij hopelijk snel in terecht kan komen. Er moet wel eerst wel een donor gevonden worden.

  Het donorschap is al jaren een onderwerp van gesprek. Donors die zo hard nodig zijn om mensen zoals Sjoerd weer een volwaardig leven terug te geven. Gelukkig is het tegenwoordig zo dat je donor bent, mits je dat echt niet wilt.

  Wij als Be Quick hopen allemaal dat Sjoerd snel geholpen kan worden. Een hart onder de riem van ons allemaal is wel op z’n plaats. Stuur misschien via de socials af en toe even een berichtje, zodat hij weet dat we aan hem denken. Laat af en toe even iets horen. Het is belangrijk dat we ons allemaal bewust zijn van de impact van nierfalen en de kracht van orgaandonatie om levens te redden