• Topper tussen Be Quick Dokkum en VEV ’67 onbeslist

  21 mrt 2020
 • Leek. Thuis werd verrassend met 0-1 verloren, echter zaterdag bleef het duel onbeslist. In Leek kregen ruim vijfhonderd toeschouwers een prima pot voetbal voorgeschoteld. Be Quick leek halverwege de wedstrijd kansloos na een 2-0 achterstand, maar na rust kwam de formatie van trainer Dick Sangers ijzersterk terug.

  Sangers had tegen de sterke runner-up gekozen voor wat extra routine. In de verdediging maakte Theo Boomsma zijn comeback en op het middenveld kreeg het team een impuls van oud eerste elftalspeler Leo de Roos.

  De eerste tien minuten waren volledig voor de thuisclub. Rolf Hazenberg kopte al in de tweede minuut op de lat en de snelle Jeffrey Visser testte keeper Eelke Kooistra met een harde schuiver in de linkerhoek. Na de overrompelende beginfase kwam er meer evenwicht, maar het balbezit was vooral voor de thuisclub.

  Twaalf minuten voor rust kwam Be Quick ongelukkig op achterstand. Een hard schot van Jorn Udema werd ongelukkig van richting veranderd door de sterk spelende Boomsma, waardoor Kooistra kansloos was. Nog geen twee minuten later was het al 2-0. Visser was zijn verdediger te snel af en zijn voorzet werd kiezelhard ingekopt door Hazenberg.

  Na de rust leek de thuisclub de wedstrijd rustig te willen controleren en Be Quick kreeg vooral op het middenveld meer ruimte. Na een kwartier was de aansluitingstreffer bijna een feit, maar de vrije trap van De Roos belandde spectaculair op de kruising. VEV’67 leek de duidelijke waarschuwing niet op te pakken en Be Quick voelde dat er nog wel iets mogelijk was.

  Acht minuten voor het einde kwam de verdiende treffer. De in de ploeg gekomen Frits Veenema kreeg de bal diep aangespeeld door Koen Blom en hij bedacht zich geen seconde. Met een geweldige uithaal van dertig meter liet hij de keeper kansloos, 2-1. Dit doelpunt zorgde bij de Dokkumers voor een enorme boost en de thuisclub werd onzeker en stapelde fout op fout.

  De gelijkmaker kon bijna niet uitblijven en de grote supportersschare van Be Quick liet extra van zich horen. In de voorlaatste minuut viel de verdiende gelijkmaker. Na een snelle aanval via Gert Jan Koopmans kwam de bal voor het doel. Jan Jaap de Boer kreeg een klein beetje ruimte en met een subtiele prikker gaf hij de keeper het nakijken, 2-2.

  In de slotminuut kregen Leo de Roos en Theo Boomsma nog een publiekswissel. De routiniers verlieten het veld onder een daverend applaus.

  De ontlading bij Be Quick was groot toen scheidsrechter M. T. H. J. Suhuwat floot voor het einde van de wedstrijd.

  (toch maar even wegdromen in het vertrouwde zaterdaggevoel…. en hopen en vertrouwen op betere tijden…)

  Meindert van der Schaaf.