• Tweede dag Toerkoop Voetbaldagen groot succes!

  7 jun 2021
 • Het hoofdveld van Be Quick was zaterdag 5 juni druk bezet met 4x4 voetbalwedstrijdjes. Vanwege de regen kon de tweede dag van de Toerkoop Voetbaldagen – oorspronkelijk op 4 mei - niet doorgaan, en dus werd deze dag een maand uitgesteld. Ondanks dat de dag opnieuw begon met een flinke regenbui… werd het mede door de sponsoren, de organisatie en alle vrijwilligers een prachtige Voetbaldag voor de jeugd van O8 tot en met O17!

  Acht velden vol voetballers
  Traditiegetrouw worden alle teams, begeleiders en scheidsrechters op het hoofdveld verwelkomd. Echter, door de regenbui van dat moment gingen de wedstrijden direct van start. Helaas was er dit jaar geen publiek welkom in verband met de coronamaatregelen. Om tien uur begon de eerste wedstrijdronde op de acht velden: elke ronde een wedstrijd van vijftien minuten, waar het er vaak fanatiek aan toe ging!

  Patat en AA-drink
  Tussen de wedstrijden door werd er door Lammert Damsma van elk team een teamfoto gemaakt zodat alle deelnemers een mooie herinnering aan deze dag mee naar huis kregen. Halverwege het toernooi stond er voor alle deelnemers en begeleiding patat met een frikandel en een flesje AA-drink klaar. Ondanks dat de kantine dit jaar beperkt open was, was het fantastisch dat dit voor de Voetbaldag geregeld kon worden.

  Winnaars
  Vanaf 15.45u waren de halve finales, finales en verliezersronden zodat uiteindelijk de winnaars van deze prachtige dag bekend waren:

  O8/O9: goud voor Italië met Merijn de Jong, Sipke Zijlstra, Jorrit Hardholt en Daniel van der Velde. En zilver voor Spanje met Sebas Hiemstra, Sven Weidenaar, Jens Verwer, Erwin de Jong, Bas Haaksma en Niek Reitsma.

  O10/O11: goud voor Engeland met Rick Meinsma, Arjen Kramer, Mirthe Bijwaard, Mariëlle Bosstad, Sven de Groot en Lucas de Vries. Het zilver was voor Italië met Martijn Feenstra, Fedde Oene Haakma, Myrthe Schaafsma, Iefke Draijer, Robert Groen en Seb Beintema.

  O12/O13: goud voor Nederland met Mathijs Wiersma, Marius Hiemstra, Thomas Jan Dijkstra en Age Menno Kanger. Zilver werd gewonnen door Italië met Jort van der Meer, Roald Barwegen, Ditmer Willems en Sven Nienhuis.

  O15/O17: met penalty’s beslist door Schotland met Roan van der Meulen, Ezra Vrieswijk, Jens van der Kloet, Remco Vrieswijk en Famke van der Ploeg. En zilver voor Nederland met Milan Dol, Robert Hellinga, Brent Beukema, Robel Gebreamlak en Jesper Bakker.

  Ook de winnaars van het spelcircuit op 3 mei ontvingen vandaag hun prijs:
  O8/O9: Bas Haaksma
  O10/O11: Julian de Jong
  O12/O13: Julian Overwijk
  O15/O17: William Bakker

   

  Namens de Communicatiecommissie

  Henriëtte